banner56

Başbakan, Bağcılar’da Ordulular Sevgi Şöleni’ne katıldı

Ordu Dernekleri Platformu’nun düzenlediği 6. Ordulular Sevgi Şöleni Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda gerçekleşti. Binlerce kişinin katıldığı gecede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ordululara seslendi.

Başbakan, Bağcılar’da Ordulular Sevgi Şöleni’ne katıldı
Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda tarihi bir akşam yaşandı. İstanbul Ordu Dernekleri Platformu’nun düzenlediği 6. Ordulular Sevgi Şöleni’ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Ordulular İstanbul Platformu Başkanı Şener Yediyıldız, AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz ve binlerce kişi katıldı.



ARKAMIZDA MİLLET VAR

Salona girişte sevgi gösterileri ve tezahüratlarla karşılanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, konuşmasına kendisine gösterilen yoğun ilgiden dolayı teşekkür ederek başladı. Başbakan Erdoğan, 21-22 Aralık tarihlerinde Ordu'ya gittiğini ve yaptıkları 632 milyon lira tutarındaki hizmet ve yatırımların açılışını yaptıklarını hatırlatarak; “Allah'a hamdolsun ki arkamızda millet var. Allah'a sonsuz şükürler olsun ki arkamızda Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesi var, 81 vilayet var. Bizim arkamızda millet var millet" diye konuştu.


TÜM ZAMANLARIN REKORU

Türkiye'nin ekonomisi arttıkça birilerinin rahatsız olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, “Ocak ayında aylık ihracat, tüm zamanların en yüksek oranına yükseldi. Aynı şekilde sanayide üretim tüm zamanların rekoru oldu. İnşallah Türkiye'de bu hız artarak devam edecek, inşallah bu hedefe en kısa zamanda ulaşacağız.” dedi. "Biz hep işimize baktık. Her zaman işimize bakacağız" diyen Erdoğan, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine muhakkak çıkaracaklarını ifade ederek, "İnsanımızı daha güçlü kılacağız. Kardeşliğimizi yüceltmek için çok daha fazla çalışacağız" diye konuştu.
Gecenin sonunda Başbakan Erdoğan'a katılımından dolayı bir plaket takdim edildi. Erdoğan, daha sonra salondakilerle birlikte "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısını söyledi.
Erdoğan, vatandaşların, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklindeki tezahüratına, "Hiç endişe etmeyin, dik duracağız, dikleşmeyeceğiz" diye karşılık verdi.


METRO AĞLARIYLA ÖRDÜK

Şölende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Ordu Dernekleri Platformu ve yönetimine teşekkür ederek, “İstanbul Türkiye’nin aynası ve mozağidir. Türkiye’yi yansıtıyor. Türkiye’ye bakmak için İstanbul’a bakmak kafidir. Bizler tarihin değişik zamanlarında geleceğimizi kurmak adına bu şehre geldik. Bugün İstanbul 15 milyona yaklaşan nüfusuyla Avrupa’nın 23 ülkesinden büyük. İstanbul’u metro ağlarıyla örüyoruz. 10 yılda Büyükşehir olarak İstanbul’a yaptığımız yatırımların toplamı 60 katrilyon. Bunun 32 katrilyonu ulaşımla ilgi. İstanbul’a yaptığımız yatırımlar toplamı ise 72 katrilyon. Devletin ve Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlar toplamı 132 milyar liraya ulaştı. Altyapıdan ulaşıma, çevreden sağlığa kadar her alanda siz değerli İstanbullularımızın mutluluğu adına çalışıyoruz. Bizi biz yapan değerlerden korkmadan maziyi unutmadan geleceğe yürüyoruz. Bu dernek platformları, bağlılığımızı sağlamak adına çok önemli. Ordu, Karadenizimizin incisidir. Güzel bir şehir. Bizim İstanbul’a yaptığımız yatırımlar artık Ordu’nun köylerine ve ilçelerine kadar ulaşacak. Enver Yılmaz inşallah AK Parti’den Ordu’da büyükşehir belediye başkanı olarak aramıza katılacak. Ordu’nun gelişmesi ve kalkınması için ne gerekiyorsa yanında olacağız.” diye konuştu.



DESTEĞİNİZ BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İstanbul’un büyük bir metropol olduğunu ve Bağcılar’ın da en kalabalık ilçesi olduğunu hatırlatarak; “İstanbul büyük bir metropol. İstanbul’un en büyük ilçesi Bağcılar’a ciddi nüfus yoğunluğuna sahip Ordulu hemşehrilerim ilçemizin kalkınmasına katkıda bulunuyor. Renk ve kültür mozaiği oluşturdular. Öncelikle tüm dernek ve vakıflarımıza teşekkür ediyorum. Geçmişi geleceğe taşıma adına bu metropolde birbirimizle ilişkilerimiz çok daha iyi noktaya geldi. Böyle güzel bir program düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.


GÖÇ TERSİNE OLACAK

Ordu Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz; “İstanbul’daki Ordulu hemşehrilerim arasında çok güzel hiyerarşik bağ oluştu. 81 il içinde ordu ilk 30 il arasında girme başarısı gösterdi. Ordu 19 ilçesi 53 beldesiyle idari anlamda Türkiye’nin 6. ili. Milletvekilliğini yaptığım Ordu’ya hükümet olarak yapılması gereken tüm hizmetleri yaptık. Hükümetimiz Ordu’ya 300 trilyon lira maliyetli bir havalimanını yaptı. Türkiye’de en fazla tüneli olan il biziz. 18 kilometre tünel var. Hükümetimiz, tünel ve çevre yolunda büyük hizmetler yaptı. Diş hekimliği fakültesini kurduk. Yüksekokular ve fakülteler kuruldu. İki yıl içinde gurur duyacaksınız, iyi ki Ordu büyükşehir olmuş diyeceksiniz.” diyerek yapılan hizmetlerden dolayı Başbakana teşekkür etti.
Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz ve İstanbul Ordu Dernekleri Platformu Başkanı Şener Yediyıldız'ı yanına alarak katılımcıları selamladı.
Platform Başkanı Şener Yediyıldız, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm katılımcılara sevgi şöleni katılımlarından dolayı teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11