banner56

Barbaros lisesi Türkiye dart şampiyonu oldu

İstanbul Dart Şampiyonu Barbaros Anadolu Lisesi, büyük bir başarıya daha imza attı. Isparta’da düzenlenen Genç Erkekler Dart Müsabakalarında yarışan başarılı öğrenciler, takım halinde şampiyon olarak Bağcılar’ın gururu oldular.

Barbaros lisesi Türkiye dart şampiyonu oldu
Bilecik’te düzenlenen grup müsabakalarında ilk 4’e girerek Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazanan Barbaros Anadolu Lisesi, Isparta’da düzenlenen Genç Erkekler Dart Müsabakalarında da büyük bir başarıya imza attı. Toplam 64 il birincisinin katıldığı müsabakalarda Barbaros Anadolu Lisesi öğrencileri takım halinde Türkiye Şampiyonluğu’nu kazandı.
Barbaros Anadolu Lisesi, Isparta’da düzenlenen final grubunda Denizli, Diyarbakır ve Uşak temsilcileri ile kapıştı. Çekişmeli geçen müsabaka sonucunda başarılı öğrenciler, grup birincisi olarak çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde de eşleştiği Gaziantep temsilcisini yenen Barbaros Anadolu Lisesi, yarı finale çıktı. Yarı finalde de Manisa ekibini yenen başarılı öğrenciler, finalde de milli sporcuların bulunduğu Bilecik temsilcisiyle karşı karşıya geldi. Başarılı öğrenciler, bu müsabakadan da galip ayrılarak 1’incilik kürsüsüne çıkmaya hak kazandı.
“BAŞKAN ÇAĞIRICI’YA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Büyük bir sevinç yaşadıklarını belirten Okul Müdürü Aziz Erdoğan, başarının ekip işi olduğunun altını çizdi. Bağcılar’daki kurum ve kuruluş temsilcilerinin desteklerini her zaman gördüklerini belirten Erdoğan, “Bağcılar Belediye Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı’ya da çok teşekkür ediyoruz. Bize her zaman destek veriyor.” diye konuştu.  Geçtiğimiz yıl bodrum katındaki sığınağı dart salonu yaparak kolları sıvadıklarını belirten Erdoğan, “Çok çalışmak ve disiplin başarıyı getiriyor. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi gönülden tebrik ediyorum. 2015 ve 2016’da okulumuzu 1’incilik kürsüsüne çıkardılar.” şeklinde konuştu.
DART: İç içe renkli halkalardan ve bunları kesen üçgen dilimlerden oluşan bir hedefe, ufak okların (dartların) elle atılarak saplanması suretiyle oynanan bir spordur. Dart, Orta Çağda okçular için bir eğitim oyunu olarak başladı. İlk kez İngiltere'de ortaya çıktı.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2016, 10:51

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11