banner56

Bağcılarlı Çocuklar Polisle "KANKA" Oldu

Bağcılar'da ilkokul öğrencilerine yönelik "Kanka" adlı tiyatro oyununda öğrencilere polislik mesleği anlatıldı.

Bağcılarlı Çocuklar Polisle
Programda öğrencilerle söyleşi yapan maskot polis Kanka, "Polisleri sevin, trafik kurallarına uyun, karşılaştığınız olumsuz durumlarda polise bilgi verin." dedi.
Bağcılar'da sosyal sorumluluk projesi olarak sahnelenen "Kanka" adlı tiyatro oyunu, öğrencileri eğlendirirken toplumdaki kurallara uymayı ve yaşanabilecek olumsuzluklarda neler yapılması gerektiğini öğretiyor. Programda Toplum Destek Polisleri de öğrencilerle birlikte oyunu izlediler.
Bağcılar Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün hizmete sunduğu proje kapsamında Bağcılar Fatih İlkokulu'nda düzenlenen tiyatro gösterisinde ilk olarak "Okul Taşıtı" adlı oyun sergilendi. Oyunda sorumsuz davranarak tehlikeli araç kullanan servis şoförünü uyaran öğrenciler, maskot polis Kanka'ya onun şoförün yaptığı yanlışları anlattılar. Okul servisindeki eksiklikleri belirleyen, evraklarda da olumsuzlukla karşılaşan polis Kanka, öğrencilerin de bilgilerine başvurarak şoförün ehliyetine el koyarak onu trafikten men etti. Daha sonra öğrenci çocukları okula Kanka götürdü.
"AİLELER ÇOCUKLARINI POLİSLE KORKUTMASIN"
Oyun sırasında öğrencilerle söyleşide de bulunan Kanka, "Polis sizin arkadaşınız. Sizin emniyetiniz, güvenliğiniz ve huzurunuz için görev yapıyor. Ondan korkmayın ve karşılaştığınız olumsuzlukları polise bildirin." dedi. Başka bir oyunda da Kanka sokakta top oynayan çocukların arasına katıldı. Kanka, çocuğunu sokakta top oynadığı için polise söylemekle korkutan bir anneyi uyararak, "Ne olur çocuklarınızı polisle korkutmayın. Polisi sevmeyi öğretin." diye konuştu.
Çocuklara trafik kurallarına uymaları uyarısında da bulunan Kanka, onların bu konudaki düşüncelerini öğrendi. Bir oyunda da çocuklara toplu taşıma araçlarında yaşlı ve hamile yolculara yer vermeleri gerektiği anlatıldı.
"KANKA 41 OKULDA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU"
Çocukların polise karşı olan bilinçlerini geliştirmeyi amaçlayan Kanka adlı tiyatro oyununun perdesi ilçedeki 41 ilkokulda öğrenciler için açıldı. 

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2015, 10:08

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11