banner56

Bağcılarlı çocuklar kelebek çiftliğini gezdi

Bağcılar Belediyesi, Türk ve Suriyeli ilkokul 4.sınıf öğrencilerini Beykoz’daki Kelebek Çiftliği’ne götürdü. Burada kelebeklerle ilgili bilgi alan çocuklar, hatıra fotoğrafı çekmeyi de ihmal etmediler.

Bağcılarlı çocuklar kelebek çiftliğini gezdi
 Sosyal ve kültürel geziler kapsamında düzenlenen Kelebek Çiftliği Gezi Programı Türk ve Suriyeli öğrencilerin kaynaşmasına katkı sağladı. Çiftliğe götürülen 4. Sınıf öğrencileri, ilk olarak kelebeklerin tanıtıldığı bir video izledi. Ardından bahçeyi gezen öğrenciler, burada kelebeklerin koza halini yakından gördüler. Rengarenk kelebeklerin bulunduğu ağaçlık alanı ziyaret eden minik öğrenciler, hoşça vakit geçirdiler. Öğrenciler, yakından gördükleri yüzlerce kelebeğin fotoğraflarını çektiler.

“TÜRK VE SURİYELİ ÇOCUKLARIMIZ KAYNAŞIYOR”

Bağcılar’da yaşayan Suriyeli çocukların eğitimlerini yapabilmeleri için çalıştıklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bunun yanı sıra uyum sorununa da dikkat çekti. Suriyeli çocukların, Türk çocuklarla uyumlu yaşayabilmesi için etkinlikler düzenlediklerini belirten Çağırıcı, “Ülkelerindeki savaştan kaçıp gelerek ülkemize yerleşen Suriyeli çocukların ülkemize uyum sağlaması kapsamında böyle sosyal ve kültürel gezi programları düzenliyoruz. Eğleniyorlar, bilgi sahibi oluyorlar, kaynaşıyorlar.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2016, 15:50

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11