banner56

Bağcılarlı Bilek Güreşçi Dünya Şampiyonu Oldu

Bağcılarlı milli bilek güreşçi Aysu Melek Damar, büyük bir başarıya imza atarak dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Bağcılarlı Bilek Güreşçi Dünya Şampiyonu Oldu
Bağcılarlı milli bilek güreşçi Aysu Melek Damar, büyük bir başarıya imza atarak dünya şampiyonluğuna ulaştı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'yı makamında ziyaret eden milli sporcu, desteklerinden dolayı teşekkür etti. Sporcuyu başarılarından dolayı tebrik eden Başkan Çağırıcı, "Bayrağımızı göndere çeken ve İstiklal Marşımızı okutan sporumuza desteğimiz her zaman devam edecek" dedi.
Bağcılarlı sporcular artık katıldıkları Avrupa ve dünya şampiyonalarında büyük başarılar elde ediyor. 18 yaşındaki Gençler ve büyüklerde Türkiye Şampiyonu olan Aysu Melek Damar, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da katıldığı ve 48 ülkeden sporcunun katıldığı 37'inci Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası'nda 70 ve üzeri Genç Bayanlarda sağ ve sol kol kategorisinde dünya şampiyonu oldu.
"SPORDA DA İLÇEMİZ ÖNE ÇIKIYOR"
Milli sporcu Aysu Melek Damar, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'ya makamında teşekkür ziyaretinde bulundu. Genç sporcuyu başarılarından dolayı tebrik eden Başkan Çağırıcı, mimari, sosyal ve kültürel alanda büyük gelişme kaydedenBağcılar'ın artık spor faaliyetleriyle de öne çıktığını belirtti. Sporun gelişmesi ve genç sporcuların yetişmesi için yeni projeleri hizmete sunduklarını, tesisleri hizmete açtıklarını ve spor salonları inşa ettiklerini belirten Çağırıcı, "Aysu Melek evladımız bizi gururlandırdı. Başarılarıyla diğer sporcu kardeşlerimize de örnek oldu. Her zaman onun yanında olacağız. Yeni başarılar elde etmesi için maddi ve manevi desteğimiz devam edecek" diye konuştu.
"BAĞCILAR'I EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEYE ÇALIŞIYORUM"
Kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür eden milli sporcu Damar, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen Genç Bayanlar 70 kilo ve üzeri bilek güreşinde de AvrupaŞampiyonu olduğunu belirtti. Damar, "Başkanımız Lokman Çağırıcı'nın desteğini her zaman yanımızda gördük. Yarışmalara hazırlanmamız sürecinde her zaman destek oldular. İnşallah ilçemizi her zaman en iyi şekilde temsil edeceğim" diye konuştu.
Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Öğretmenliği 1'inci sınıfında eğitim gördüğünü belirten Damar, haftanın 4 günü 5'er saat antrenman yaparak formunu koruduğunu anlattı. Damar, Başkan Çağırıcı'ya tüm yarışmalarda Türk bayrağını göndere çektirmek ve İstiklal Marşı'nı okutmak için çalışacağı sözünü verdi. Ziyarette Damar'ın aynı zamanda antrenörlüğünü yapan babası Erkan Damar ile Bağcılar Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Sirkeci de hazır bulundu 

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 11:29

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11