banner56

Bağcılar'ın neşesi çocuklar

Bağcılarlı çocuklar, büyüklerinin özlemle andığı geçmiş Ramazan aylarındaki etkinlikleri yaşayarak öğreniyorlar. Meşhur komedyenlerimizden İsmail Dümbüllü’nün canlandırıldığı, gölge oyunlarının sunulduğu ve birbirinden heyecanlı yarışların düzenlendiği etkinlikleri ilçe sakinleri, çocuklarıyla birlikte izliyor.

Bağcılar'ın neşesi çocuklar
 Ramazan ayı münasebetiyle yetim ve öksüz çocuklar için teravih namazı sonrası düzenlenen Çocuk Programı’nda yetim ve öksüz çocuklar ağırlandı. Çeşitli hediyeler verilen çocuklar, eğitici ve eğlendirici etkinlikleri izleyerek hoşça vakit geçirdiler.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Bağcılar Meydanı, Ramazan ayı boyunca her teravih namazı sonrası sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Ünlü akademisyen, televizyon programcısı, yazar ve imam-hatiplerin de aralarında bulunduğu konuklar gündeme ilişkin konularla ilgili bilgi ve birikimlerini paylaşıyor. Çocuklara öncelik veren Bağcılar Belediyesi, hizmete sunduğu eğitici, öğretici ve eğlendirici programlarla da ailelerin Ramazan ayını anlamına uygun yaşamasına katkı sağlıyor.

Büyükleriyle meydanı dolduran çocuklar, her gün iftar öncesi düzenlenen etkinlikleri izleyerek hoşça vakit geçiriyorlar. Yumurta taşıma, halat çekme, şiir okuma, şarkı söyleme gibi etkinliklerde yer alan çocuklar, kendileri için sunulan gölge oyunlarını keyifle izliyorlar. Eğitici ve öğretici yönüyle dikkat çeken çocuk tiyatrosu da programlara ayrı bir renk katıyor.

“SEZGİN MADEN İLE EĞLENCE”

Teravih namazı sonrası Bağcılarlı yetim ve öksüz çocuklar için düzenlenen ‘Çocuk Programı’ yoğun ilgi gördü. Çocuk Programcısı Sezgin Maden’in hazırlayıp sunduğu programda renkli ve eğlendirici etkinlikler düzenlendi. Bağcılarlı yetim ve öksüz çocuklar program sırasında yarışmalara katıldılar, müzik etkinliğine katıldılar, resim yaptılar. Çocuklar kendileri için sunulan cambaz gösterisi ile karagöz-hacivat oyununu da ilgiyle izlediler. 

“ÇOCUKLARIMIZ İLÇEMİZİN NEŞESİ”

Bağcılar Belediyesi olarak engelli, kadın ve çocuklara her zaman öncelik verdiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “İlçemizin neşe kaynağı olan çocuklarımızı Ramazan ayında da unutmuyoruz. Büyüklerinden dinledikleri Ramazan hatıralarını yaşatmaya çalışıyoruz. Görsel olarak sunduğumuz etkinliklerimizde profesyonel oyuncularımız yer alıyor. Yine düzenlediğimiz yarışma programlarında da bolca eğlenen çocuklarımız, fiziksel ve zihinsel gelişime katkı sağlayan, eğitici yönüyle de dikkat çeken yarışmalara da katılıyor.” diye konuştu. 

Kaynak:İstanbul Times Haber Merkezi (İTHA)

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2015, 15:46

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11