banner56

Bağcılar’dan Dünyaya Dostluk Köprüsü Mesajı Verildi

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nca 21'incisi düzenlenen Türk Dünyası Çocuk Şöleni’nin en büyük etkinliği olan “Şölen Gösterisi” Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda düzenlendi.

Bağcılar’dan Dünyaya Dostluk Köprüsü Mesajı Verildi
 Dünyanın değişik coğrafyalarından gelerek katılan 35 grup ve 500’ü aşkın öğrenci ülkelerine ait halk oyunlarını sergilediler. Kıyafetleri ve sergiledikleri gösteriyle ilgiyle izlenen öğrenciler coşturdukları salondan alkış topladılar. "Şölen Gösterisi", TRT, Azerbaycan, Irak ve Türkmenistan televizyonları tarafından naklen yayınlandı.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Dünyanın değişik coğrafyalarından gelen öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen 21. Türk Dünyası Çocuk Şöleni coşkusu Bağcılar’da yaşandı. 35 gruptan oluşan öğrenciler, program kapsamında sergiledikleri ülkelerine ait anlamlı, ilginç ve renkli halk oyunlarıyla alkış toplarken, Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi Mehteran Takımı öğrencilerinin günümüze kadar kurulan Türk devletlerinin sancakları eşliğinde okuduğu marşlar salonu coşturdu.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan, Türkmenistan, Türkiye, Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Macaristan, Suriye, Irak-Türkmeneli, İran, Rusya Federasyonu'na bağlı cumhuriyetler Balkarya, Kırım, Çuvaşistan, Tataristan, Başkurdistan, Tuva, Saha/Yakutistan'dan 500’ü aşkın öğrencinin katılımıyla devam eden Türk Dünyası Çocuk Şenliği heyecanı Bağcılar’da yaşandı. Bağcılar Olimpik Spor Salonu’ndaki programda konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, dünyanın dört bir köşesinde farklı coğrafyalarda yaşayan çocuklarla şölende buluştuklarını hatırlattı. Çocukların, geleceğe uzanan sıcak bir köprü oluşturduklarını ifade eden Karacaev, “Dünyanın değişik coğrafyalarından ülkemize gelen çocuklar barış ve kardeşliğin örneği olarak tarihin kapılarını aralıyorlar. Çocuklarımız bilim, sanat ve sporda başarılar elde ederek dünyanın her tarafına huzur ve barış götüreceklerdir.” dedi.

“GENÇLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, gelecekte Türk dünyasının şekillenmesinde önemli rol oynayacağına inandıkları çocukların Türkiye’deki kardeşleri ve birbirleriyle tanışmaları, kaynaşmaları ve aralarında dostluk köprüleri kurulması amacıyla; Türk Dünyası Araştırmaları Vakfınca geleneksel olarak düzenlenmekte olan 21. Türk Dünyası Çocuk Şöleni’ne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da tüm yurtta olduğu gibi, her sene Bağcılar’da da bir festival havasında kutladıklarını kaydeden Çağırıcı, şöyle konuştu: “Mevlana Celalettin Rumi Hazretleri; Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar, diyor. Çocuklarımız için, okullar, kültür merkezleri, kütüphaneler, bilgi evleri, kapalı spor salonları, parklar, oyun alanları, 8-D Sinema ve Planetaryum, havuzlar yapıyor, ücretsiz internet hizmeti sunuyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz Gençlik Şöleni - Ödül Törenlerimizle; İlk, orta ve liselerde, okullarında birinci olan öğrencilerle, Seviye Belirleme Sınavı, Yüksek Öğretime Geçiş ve Lisans Yerleştirme sınavlarında derece elde eden öğrencileri, ve sportif etkinliklerde, İstanbul, Türkiye ve Uluslararası müsabakalarda Avrupa ve Dünya şampiyonlukları kazanan sporcu kardeşlerimizi altınla ödüllendiriyoruz.”

Gelecek nesillerin kardeşliği için, Bosna-Hersek, Arnavutluk-Kosova, Bulgaristan, Makedonya, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Tataristan ve Ahıska Türkleri’nden okullarında başarılı olmuş öğrencileri, Türkiye’ye getirerek tarihi ve turistik yerleri gezdirdiklerini de hatırlatan Çağırıcı, “Kazakistan’ın Astana, Almaata, Çimkent ve Türkistan, Kırgızistan’ın Bişkek, Tataristan’ın Kazan ve Azerbaycan’ın Bakü şehirleriyle karşılıklı sanatsal etkinlikler tertip ediyoruz.” dedi. Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Közhan Yazgan ise konuşmasında Türklük şuurunun gelişmesi ve bu şuurun hayata geçirilmesi amacıyla Turan Yazgan’ın öncülüğünde şenliği 21 yıl önce düzenlenmeye başlandığını kaydetti. Türk coğrafyasının her yerinden gelen çocukların Türk dünyasın sesi olduğunu belirten Yazgan, çocuklara hitaben, “Sizler Türk dünyasının geleceğisiniz. Burada kuracağınız dostluk köprüsünü sağlamlaştırın. Aynı milletin evlatları olduğunuza inanın. Dilde, fikirde ve işte birlik böyle gerçekleşecektir.” şeklinde konuştu.

“MEHTERAN KONSERİ VE HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ ALKIŞ TOPLADI”

Şölende, Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri Mehteran Takımı’nın, günümüze kadar kurulan Türk devletlerinin sancakları eşliğinde seslendirdiği marşlar alkış topladı. İncirli Ahmet Hamdi Tanpınar İlkokulu ile Türk coğrafyasının her bölgesinden gelen 35 halk oyunları gruplarının sergiledikleri renkli, coşkulu ve göze hoş gelen gösterileri ilgiyle izlendi. Programın ilerleyen anlarında sahne alan Bünyamin Aksungur ile Zafer İşleyen de seslendirdikleri parçalarla salonu dolduran davetlileri ve çocukları coşturdu. "Şölen Gösterisi", TRT, Azerbaycan, Irak ve Türkmenistan televizyonları tarafından da Türk dünyasına naklen yayınlandı. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)



Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2015, 14:27

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11