banner56

Bağcılar’dan Almanya’ya Dostluk Köprüsü

Bağcılar Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayında yurt içinde ve yurt dışında iftar programları düzenliyor. Kardeş şehir olan Almanya’nın Hamm kentinden kurulan “Gönül Sofraları İftar Programı gurbetçileri, farklı dil, din ve ırktan insanları aynı sofrada buluşturdu.

Bağcılar’dan Almanya’ya Dostluk Köprüsü
  Yurt içinde ve yurt dışında kurduğu gönül sofralarında dostluk ve kardeşlik köprüleri kuran Bağcılar Belediyesi, kardeş şehir olan Almanya’nın Hamm şehrinde de bu geleneği devam ettirdi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Günümüzde en çok ihtiyaç duyduğumuz barış ve kardeşlik duygularının kurulacağı en güzel yer iftar sofralarıdır. Çünkü Ramazan ayı önü rahmet, ortası mağfiret sonu da kabir azabından kurtuluştur. Gurbette kurduğumuz iftar sofrasında dil, din, ırk ve ülke ayırımı yapmadan herkes zulüm gören insanlar için yapılan duaya ‘amin’ diyor.” diye konuştu.

Bağcılar Times Haber Merkezi  

Türk vatandaşlarının yoğun yaşadığı Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Hamm kentinde ‘Ramazan Paylaşmanın Adıdır’ adıyla düzenlenen iftar programında duygu dolu anlar yaşandı. Başkan Çağırıcı’ya iftar programı sebebiyle teşekkür eden Almanya’da yaşayan gurbetçiler, “Almanya’da yalnız olmadığımızı hissettiriyorsunuz. Türkiye’nin adını iftar sofralarında da yaşatıyorsunuz.” diyerek duygularını dile getirdiler. 
“BAĞCILAR’IN MANEVİ HAVASINI ALMANYA’YA TAŞIYORUZ”
Bağcılar Belediyesi’nin kurduğu “Gönül Sofrası”nda Başkan Çağırıcı, Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann, Essen Başkonsolos Yardımcısı Ahmet Davaz, Hamm Uyum Meclisi Başkanı İsmail Erkul ve çok sayıda Türk ve Alman misafirini ağırladı. Bağcılar’da Ramazan ayının farklı yaşandığının altını çizen Çağırıcı, aynı sıcak ve samimi Ramazan maneviyatını yurt dışına taşımaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Çağırıcı, Ramazan ayında Almanya’nın yanı sıra Kazakistan’ın Almatı şehrinde de iftar programı düzenleyeceklerini kaydetti. İki ülke arasında yıllara dayanan dostluk ve dayanışmanın önemine vurgu yapan Çağırıcı, şöyle konuştu: Bağcılar adı artık Almanya’da da çok iyi biliniyor. Biz, gelecek kuşaklar arasında her alanda işbirliği ve dayanışmanın gelişmesini arzu ediyoruz. Bu anlamda bize yardımcı olan ve destek veren kıymetli meslektaşım Thomas Hunsteger Petermann’a teşekkür ediyorum.”
PETERMANN: “12 BİN TÜRK İLE KARDEŞÇE YAŞIYORUZ”
İftar programına ev sahipliği yapan Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann da  Hamm ile Bağcılar arasında gelişen dostluk ve kardeşlik bağlarının daha güçlenmesine katkı sağladıklarını ifade etti. Şehirlerinde yaklaşık 12 bin Türk’ün yaşadığının altını çizen Petermann, “Türkiye'nin bazı il ve ilçeleriyle çok güzel ilişkiler içerisindeyiz. Bu da burada yaşayan vatandaşlarımız için pozitif enerji sağlıyor. İnsanlar ancak iyi ilişkiler 
içerisinde dostluk köprüleri kurabilirler" diye konuştu. 
“HAMM UYUMLU YAŞAMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİNİ SERGİLİYOR”
Essen Başkonsolos Yardımcısı Ahmet Davaz ise batı ülkelerinde son yıllarda İslamiyet’in terör ile anılır olduğunu belirterek, bu önyargının yanlışlığına vurgu yaptı. Hamm şehrinin uyum konusunda örnek bir şehir olduğunu belirten Uyum Meclisi Başkanı İsmail Erkul da Hamm Belediyesi'nin Türklere ve diğer yabancılara ne kadar değer verdiğini ispatladığını söyledi.  Program imam-hatiplerin, dünyanın dört bir yanında zulüm gören insanlar için dua yapılmasıyla son buldu. 

 

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
 

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2015, 10:57

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11