banner56

Bağcılar’da Yüzme Keyfi

Bağcılar’da süratle tamamlanarak hizmete sunulan kapalı yüzme havuzlarına ilçe sakinleri yoğun ilgi gösteriyor.

Bağcılar’da Yüzme Keyfi
 Bağcılar’daki 6 kapalı yüzme havuzundan bir yılda toplam 20 bin ilçe sakini yararlanırken 11 bin 472 kişi de yararlanmak için kayıt yaptırdı. Yüzme havuzlarında her yaş grubuna yönelik alanında uzman eğitmenler tarafından yüzme kursları veriliyor.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Bağcılar’da kapalı yüzme havuzu keyfi yaşanıyor. Kısa sürede inşaatı tamamlanarak hizmete sunulan altı adet kapalı yüzme havuzunda kulaç atan Bağcılarlılar aynı zamanda peyzaj düzenlemesi yapılmış, yürüyüş yolları ile çevrelenmiş, içinde çocuk oyun gruplarının da yer aldığı sosyal donatı alanlarını da aktif şekilde kullanıyor.

Barbaros, Evren, Kazım Karabekir, Kemalpaşa, Demirkapı ve Yüzyıl mahallelerinde hizmete sunulan kapalı yüzme havuzları çok yönlü olarak hizmet veriyor. Bu kapsamda havuzlardan faydalanan ilçe sakinleri, bahçelerinde ailece piknik yapıyor, yürüyüşe katılıyor ve spor aletlerinden faydalanıyorlar.

Yüzme havuzlarından son bir yıl içerisinde toplam 20 bin ilçe sakini faydalandı. Yüzme havuzları, bir hafta içerisinde toplam 3 bin 373 Bağcılarlı’ya hizmet veriyor. Doluluk oranı % 100 olan tesislerde 11 bin 472 kişi de sıranın kendilerine gelmesi için gün sayıyor.

“10 BİN ÖĞRENCİ ÜCRETSİZ YARARLANDI”

180 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğü Bağcılar’da okullara yönelik farklı bir uygulama gerçekleştiriliyor. Okullardan gruplar halinde havuza giden öğrenciler, tesislerden ücretsiz yararlanıyor. Eğitim sezonu boyunca bu yıl toplam 10 bin öğrenci yüzme havuzlarından ücretsiz yararlandı.

Yüzme havuzları ayrıca değişik peyzaja sahip bahçeleriyle de hizmet veriyor. Bahçelerde koşu parkuru, jimnastik aletleri ve çocuk parkları da bulunuyor. Bağcılarlılar ayrıca Barbaros Mahallesi Kapalı Yüzme Havuzu’ndaki Türk ve Fin hamamı, sauna ve fitness salonundan da faydalanabiliyorlar.

“HAVUZ SUYU SÜREKLİ TEMİZLENİYOR”

Suları sürekli değiştirilen ve hijyen denetimleri Sağlık Bakanlığı tarafından yapılmakta olan havuzlara başvuruda bulunan ilçe sakinlerinden havuza girebileceğine dair sağlık raporu isteniyor. Başvurular tüm yüzme havuzlarına yapılabiliyorken, 18 yaşından küçükler için ise veli onayı gerekiyor. Tesislerden yararlanacakların; mayo-şort, bone, havlu ve terlik gibi kişisel eşyalarını yanlarında getirmesi gerekiyor. Yüzme havuzlarında her yaş grubuna uzman eğitmenler tarafından yüzme kursları da veriliyor.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2015, 11:50

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11