banner56

Bağcılar’da Yöresel Sahur

Bağcılar Belediyesi ile ilçede hizmet veren hemşehri dernekleri Ramazan etkinlik alanında yöresel yiyeceklerden oluşan sahur sofrası kurdu. İlçe sakinlerinin yoğun katılım gösterdiği Sahur Programı’nda birlik, dayanışma ve kardeşlik mesajı verildi.

Bağcılar’da Yöresel Sahur
 Bağcılar Belediyesi ile ilçede hizmet veren hemşehri dernekleri’nin ortaklaşa düzenlediği Sahur Programı’nda aynı sofrayı paylaşan ilçe sakinleri ülkenin birlik ve beraberliği için dua ettiler. Sahur Programı sırasında masaları ziyaret eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, davetlilerle sohbet ederek, ikram edilen organik yöresel yiyeceklerden tattı.

 Bağcılar, örnek bir programa daha ev sahipliği yaptı. Ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bir günde düzenlenen Sahur Programı’na ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Program öncesi bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar ailesi olarak Ramazan ayını en güzel şekilde yaşamaya çalıştıklarını ifade etti. Ramazan ayının bereketiyle geldiğinin altını çizen Çağırıcı, dernek ve federasyon temsilcilerine katkılarından dolayı teşekkür etti. Çağırıcı, güzel başlayan Ramazan ayının sonunda Bayrama huzur içerisinde kavuşma temennisinde bulundu. İslam coğrafyasında yaşanan çatışmalar ve terör olaylarına da dikkat çeken Çağırıcı, “Mübarek Ramazan ayında bu belalardan kurtulmak için yüce Allah’a(c.c.) birlikte dua edelim.” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZİN RENKLERİ İFTAR SOFRALARINDA BULUŞUYOR”

AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk yaptığı konuşmada Ramazan ayının paylaşma duygularının yoğunlaştığı bir ay olduğunu ifade etti. Öztürk, “Ramazan gönül dünyamızda anlam buluyor. 22 mahallede kurulan iftar sofralarında buluşan Bağcılarlılar yeni komşuluklara kapı aralıyor. Ülkemizin güzel renkleri aynı ortamda buluşuyor.” şeklinde konuştu.

YÖRESEL YİYECEKLER İKRAM EDİLDİ

Sahur Programı’nda davetlilere Ramazan Etkinlik Alanı’nda hizmet veren Hemşehri Dernekleri tarafından yöresel kahvaltılık yiyeceklerden ikram edildi Çörek, çökelek, tereyağı, peynir, yumurta, reçel, kaymak ve bal gibi yöresel ürünlerden tadan Bağcılarlılar sohbet ederek komşuluklarını geliştirdiler. İftar Programı’na İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz’ın yanı sıra başkan yardımcıları, mahalle muhtarları ve çok sayıda ilçe sakini katıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2016, 15:44

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11