banner56

Bağcılar’da Sokak Hayvanları Üşümüyor

Hayatı olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yaşam mücadelesi veren kedi ve köpekler Bağcılar’daki ekipler tarafından toplanarak Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahade Merkezi’nde koruma altına alınıyor. Sağlık kontrolünden geçirilen hayvanların beslenme ihtiyacı da karşılanıyor.

Bağcılar’da  Sokak Hayvanları Üşümüyor
Mahmutbey Mahallesinde hizmet veren Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahade Merkezi’ne getirilen kedi ve köpeklerin bakımı yapılıyor.

İstanbul Times Haber Merkezi

İstanbul’da etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkilerken sokakta yaşayan kedi ve köpekler de hayatta kalma mücadelesi veriyor. Hayatın normale dönmesi amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Bağcılar Belediyesi ekipleri, cadde ve sokaklardaki kedi ve köpekleri de unutmadı. Yaklaşık 25 santimetreye kadar ulaşan kar örtüsünde yaşam mücadelesi veren kedi ve köpekler sokaklardan alınarak Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahade Merkezi’nde koruma altına alınıyor. Burada sağlık kontrolünden geçirilen hayvanların beslenme ihtiyacı karşılanıyor.

“Sağlıklı ve temiz bir ortam sunuyoruz”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçede yaşayan herkese güzel yaşam alanları kurmaya çalıştıklarını belirtti. Soğuk kış aylarında da kedi ve köpeklere sahip çıktıklarını belirten Çağırıcı, hemşehrilerine de bu konuda gösterdikleri duyarlılıktan ve hassasiyetten dolayı teşekkür etti. Çağırıcı, “İhtiyaçlara göre yenilenen merkezimizde hayvanların sağlıklı ve temiz ortamda yaşayabilmesi amacıyla yeni hizmet alanları açıyoruz. Bu kapsamda, bitişikte bulunan 400 metrekarelik açık alanı da hizmete sunduk. Hayvanlar burada geziyor ve güneşleniyor. Köpeklerin günlük bakımını her sabah saat 09.30 ve 10.30 öğleden sonra da 15.30 ile 16.30 arasında yapıyoruz. Veterinerlerimiz düzenli olarak köpeklerin sağlık durumu kontrol ediyor. Muayene sonrasında hasta olduğu belirlenen hayvan bakıma alınıyor, aşı yapılarak ilaç tedavisi gerçekleştiriliyor. Yine hayvanların barındıkları alanlar da günde iki kez temizleniyor.” diye konuştu.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)


 

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2015, 11:20

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11