banner56

Bağcılar’da Nostalji Bahçeleri’ne Bir Küpe Daha

Adını bağ ve bahçelerden alan Bağcılar, yeni bir Nostalji Bahçesi’ne daha kavuştu. Merkez Mahallesi’nde inşaatı tamamlanarak hizmete sunulan Kızılcık Bahçesi 20 adet Kızılcık ağacı, kafeterya, oyun grubu ve göze hoş gelen peyzajı ile dikkat çekiyor.

Bağcılar’da Nostalji Bahçeleri’ne Bir Küpe Daha
 Bağcılar’ı adına yakışır bahçelere kavuşturmayı amaçlayan Nostalji Bahçeleri Projesi’ne bir yenisi daha eklendi. Üzüm Bağı, Kiraz Bahçesi, Kayısı Bahçesi, Kestane Bahçesi, Fındık Bahçesi ve Ceviz Bahçesi’nin ardından inşaatı tamamlanan Kızılcık Bahçesi de hizmete sunuldu.

İstanbul Times Haber Merkezi


Merkez Mahallesi’nde 1418 metrekarelik alana kurulan Kızılcık Bahçesi’nde 500 metrekarelik bir peyzaj alanı bulunuyor. Çimen zeminin uzandığı geniş bahçede gezintiye çıkanlar, 85 metrekarelik alana kurulan kafeteryada soğuk ve sıcak içeceklerini yudumlarken sohbet ediyorlar, yiyeceklerden tadıyorlar. Bu sırada çocuklar da bahçedeki güvenli parkta bolca eğleniyorlar.

“İLÇEMİZ PARK VE BAHÇELERİMİZLE ANILACAK”

Bağcılar’da 22 yıl önce 11 park varken günümüzde ise 150 parkı hizmete sunduklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Nostalji Bahçeleri Projesi’nin de meyve bahçelerine ev sahipliği yaptığını belirtti. Çağırıcı, “Nostalji Bahçelerimiz, komşuluk duygularının geliştiği sosyal mekanlar haline geldi. Kiraz Bahçesi, Üzüm Bağı, Kayısı Bahçesi, Kestane Bahçesi, Fındık Bahçesi, Ceviz Bahçesi’nin ardından Kızılcık Bahçesi’ni de hizmete sunduk. Sırada Elma ve Nar bahçeleri var.”
Bağcılar Bölge Parkı’nı hizmete sunduklarını da hatırlatan Çağırıcı, İSTOÇ’un yanında 200 bin metrekarelik bir alana Botanik Park inşa edeceklerinin müjdesini de verdi.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2015, 12:18

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11