banner56

Bağcılar’da Kestane Kokusu Yayıldı

Bağcılar’da bağ ve bahçe nostaljilerinin yaşatılması amacıyla hizmete sunulan Kestane Bahçesi farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. İlçedeki yaşam alanlarının ortasında kurulu bahçede düzenlenen Kestane Hasadı Programı’nda buluşan ilçe sakinleri içerisinde mangalların da bulunduğu pergolalarda piknik yaparken, diğer yandan da dalından koparılarak kavrulan kestanelerden ve kestane şekerlerinden tattı.

Bağcılar’da Kestane Kokusu Yayıldı
 Bağcılar Belediyesi Kestane Bahçesi’nde meyve hasadı heyecanı yaşandı. İçerisinde Kastamonu Şerife Bacı Konağı ile 121’i kestane olmak üzere değişik türde ağaçlara ev sahipliği yapan ve ilçenin yaşam alanlarının ortasında kurulu olan bahçede buluşan ilçe sakinleri hem piknik yaptı hemde kavrulan kestanelerden tattılar. Kestane hasatı yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, mangalda kavurduğu kestaneleri kendi elleriyle vatandaşa ikram etti.


“BAHÇELERİMİZ BİRLİK VE DAYANIŞMANIN ADRESİ OLDU”

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, komşuluk, dayanışma ve kardeşlik duygularının gelişmesi için hizmete sundukları projelerin önemine dikkat çekti. Bir zamanlar bağ ve bahçeleriyle tanınan ilçede, nostaljiyi yaşatmayı amaçladıklarını da belirten Çağırıcı, kiraz, kayısı, üzüm, ceviz, kızılcık ve kestane bahçelerini hizmete sunduklarını hatırlattı. Çağırıcı, şöyle konuştu:

“Hemşehrilerimizin teveccühüyle onlara hizmet vermeye devam ediyoruz. İnşallah ilçemizin her mahallesine Nostalji Bahçesi inşa edeceğiz. 2011 yılında hizmete sunduğumuz kestane bahçemizin hasatını birlikte yapıyoruz. Birlikte dalından meyve yiyoruz, piknik yapıyoruz. Böyle güzel ortamlar bizlere güzel duygular yüklüyor. Komşuluk, kardeşlik duygularımız gelişiyor. Bahçelerimiz birlik ve dayanışmanın adresi oldu.” dedi. AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu günlerin yaşandığını söyledi. Öztürk, “Bağcılar Belediyemizin hizmete sunduğu sosyal ve kültürel tesislerimizde her vilayetimizin renklerini görebiliyoruz. Bu anlamda Nostalji Bahçeleri de birlik ve dayanışma duygularımızı pekiştiriyor. Her vilayetimizden insanlarımız aynı amaç için bir araya geliyor.” şeklinde konuştu.

“DALINDAN KOPARDI, KAVURDU VE İKRAM ETTİ”

Başkan Çağırıcı, daha sonra kestane ağacından meyve hasat etti. Meyvelerin dolgun ve verimli olmasına dikkat çeken Çağırıcı,”Şehir ve iş yaşamının yoğunlaştığı ilçemizin ortasına inşa ederek hizmete sunduğumuz bahçelerimizdeki meyve ağaçlarımızı aynı zamanda hemşehrilerim koruyor. Buda sevindirici bir duygu. İlçemizin zenginliğini birlikte koruyoruz.” dedi. Çağırıcı dalından kopardığı kestaneleri mangalda kavurarak ilçe sakinlerine ikram etti. 

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2016, 13:43

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11