banner56

Bağcılar’da kar yağışına karşı 1750 ton tuz stoklandı

Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde Bağcılar’da muhtemel kar yağışı ve buzlanma ile mücadele kapsamında tedbirler alınırken, yine ekipmanlarla birlikte tüm hazırlıklar da tamamlandı.

Bağcılar’da kar yağışına karşı 1750 ton tuz stoklandı
Kış mevsimini yaşadığımız şu günlerde beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma ile mücadele kapsamında Bağcılar’da anında müdahalede bulunmak amaçlı geniş kapsamlı hazırlık çalışması yapıldı.
Yüzyıl, Göztepe ve Mahmutbey mahalleleri başta olmak üzere ilçe genelindeki, rampa ve kuzeye bakan yollarda oluşacak buzlanmayla mücadele amaçlı tedbirler alındı. Belirlenen altı bölgenin her birinde 1’er adet kar küreme ve tuzlama aracı ile kamyonet ile personel hazır bulunacak. Yine, 1’er adet greyder, küreme-süpürme ve solüsyon serme aracı ile iki adet iş makinesi de bölgede kar küreme ve tuz yükleme çalışması yapacak. İki mini kar küreme aracı da dar sokaklarda ve yürüyüş yollarında kullanılacak.

“EKİPLER 24 SAAT HİZMET VERECEK”
Ekipler, yine karla ve buzlanma ile mücadelede kullanılmak üzere kamu kurumlarına 500 adet çuvallanmış tuz teslim edecek. Bununla birlikte 8 teknik elemanı, 23 şoförü, 16 operatörü, 34 işçisi ve 18 atölye personeli de günün 24 saati görev yapacak. Yoğun kar yağışı ile birlikte ekipler, tüm ana arter, yürüyüş yolları, hastane, cami, okul, meydan ve caddeler ile kamu kurumlarının önlerinde düzenli olarak kar temizliği ve tuzlama çalışması yapacak.

“1750 TON TUZ STOKU BULUNUYOR”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Müdürlüğü ile AKOM ekipleri de Bağcılar ve sınır ilçelerde 9 adet tuzlama aracı ile kar ve buzlanma ile mücadele çalışmasına katılacak. Karla mücadelede kullanılmak amacıyla 1750 ton tuz stoku hazır bekletiliyor.

“İNŞALLAH KIŞ MEVSİMİNİ SIKINTI YAŞAMADAN GEÇİRECEĞİZ”
Önümüzdeki günlerde kar yağışının beklendiğini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, hemşehrilerinin günlük yaşamlarının olumsuz etkilenmemesi amacıyla geniş çaplı hazırlık yaptıklarını belirtti. Çağırıcı, “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak kar küreme ve yollarda büyük tehlikeler yaşanmasına sebep olan buzlanmanın önüne geçme amaçlı hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah kış mevsimini sıkıntı yaşamadan geçireceğiz.” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2016, 11:08

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11