banner56

Bağcılar'da kar ve buzlanmaya karşı çözüm

İstanbul’da kış mevsiminin gelmesiyle birlikte beklenen ilk kar yağışı başladı. Özellikle kentin batısında ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışıyla birlikte ilçe sakinlerinin günlük yaşamının etkilenmemesi amacıyla Bağcılar’da önlemler alındı. Bu kapsamda 1000 ton tuz hazır bekletiliyor.

Bağcılar'da kar ve buzlanmaya karşı çözüm
 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ile Meteoroloji yetkilileri yoğun kar yağışının devam edeceğini belirterek özellikle trafikte dikkatli olunması uyarısında bulundu. Bağcılar Belediyesi de 92 personelini ve toplam 1000 ton tuz stoğunu olumsuzluk yaşanmaması için bekletiyor.

İstanbul'da beklenen yılın ilk karı düştü. Kent kar yağışı ve şiddetli fırtınanın etkisi altına girdi. Bağcılar Belediyesi, olumsuz kış şartları ve buzlanmaya karşı önlem alarak ekipleri acil durum haline geçirdi. Fen İşleri Müdürlüğü Yol Bakım ve Onarım ekipleri, 24 saat hizmet verecek şekilde çalışıyorlar. İlçenin yedi bölgesinde görev yapan ekipler, 7 adet tuzlama ve küreme aracı, 1 greyder, 4 beko loder ve 2 adet tuz yüklemede kullanılacak iş makinesi hazır bekletiliyor. Ayrıca 500 çuval tuz da, acil durumlarda kullanılmak üzere kamu kurumlarına teslim edilmek üzere hazırlandı.

“GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALDIK”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Yüzyıl, Göztepe ve Mahmutbey mahalleleri başta olmak üzere ilçe genelinde, özellikle rampa ve kuzeye bakan yollarda yaşanabilecek olumsuzluklara karşın önlemler aldıklarını belirtti.

Çağırıcı şunları söyledi:

“AKOM ile Meteoroloji yetkililerinin İstanbul geneli için kar yağışı veya buzlanma uyarısında bulunması üzerine Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü Yol Bakım ve Onarım birimi, İstanbul Büyükşehir Belediyemizle irtibatlı olarak, tüm tedbirleri aldı. Ekiplerimiz, kışla mücadeleçalışmasında tüm ana arter ve ana arter niteliğindeki yollarda çalışma yapıyor. İlçemizdeki trafiğe kapalı sokaklarda, yaya sirkülasyonunun fazla olduğu meydan ve caddelerin kaldırımları ile cami, okul ve hastane çevrelerinde de önlemler aldık. Hemşehrilerimin
olumsuz kış şartlarından etkilenmemesi için önlemler aldık.”

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2014, 14:38

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11