banner56

Bağcılar'da Hamsi Şöleni

Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar Trabzonlular Derneği tarafından 9. Geleneksel Hamsi Şöleni düzenlendi.

Bağcılar'da Hamsi Şöleni
Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar Trabzonlular Derneği tarafından 9. Geleneksel Hamsi Şöleni düzenlendi.
Bağcılar Meydanı'ndaki etkinlikte, vatandaşlara 3 ton hamsi ikram edildi. Balıklarını yiyen vatandaşlar yöresel sanatçıların şarkıları eşliğinde horon tepti. Trabzon Maçka Horon ekibi de bıçak horonuyla halkın yoğun ilgisini topladı.
Balık ekmek almak için sıraya giren vatandaşlar, etkinlikten hoşnut olduklarını dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Şölene katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, pişirilmesine yardım ettiği balıkları vatandaşa kendisi dağıttı. Çağırıcı, bu sene dokuzuncusunu düzenledikleri şölende 3 ton hamsi dağıttıkları belirterek, "Karadeniz denilince hareketlilik akla gelir. Bugün burada hamsinin ortak paydasında Karadeniz'in sıcaklığını yaşıyoruz" diye konuştu.
Bağcılar'ın İstanbul'un en büyük ilçesi olduğunu söyleyen Çağırıcı, etkinliği ülkenin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine katılımcılarla kardeşlik ortamı içeresinde gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Çağırıcı, Bağcılar'da her yöreden vatandaşın dostça ve kardeşçe yaşadığını belirterek, "Kültürlerimizin, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılması adına geçmişimizin gelecek nesillere aktarılması adına bu tür organizasyonların yapılması gerekiyor" dedi.
Bağcılar Trabzonlular Derneği Başkanı Etem Coşkun da derneğin kurulduğu günden itibaren ülkenin menfaatleri doğrultusunda hareket ettiğini dile getirdi.
Etkinliğe, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan ve Abdullah Başcı, CHP İstanbulMilletvekili Akif Hamzaçebi de katıldı.
Konuşmaların ardından belediye başkanı, dernek başkanı ve milletvekilleri hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2015, 13:28

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11