banner56

Bağcılar’da Güneşli Semt Parkı’na kavuştu

Nostalji Bahçeleri’ne ev sahipliği yapan Bağcılar, Güneşli Mahallesi Semt Parkı’na kavuştu. İçerisinde Elma Bahçesi, piknik alanı, cafe-restoran, çocuk oyun parkı ve spor alanının da yer alacağı Park, değişik türde ağaç ve bitki türlerine de ev sahipliği yapıyor.

Bağcılar’da Güneşli Semt Parkı’na kavuştu
Bağcılar’da inşaatı tamamlanan Güneşli Mahallesi Semt Parkı heyecanı yaşanıyor. Park, Elma Bahçesi, spor oyun alanları, cafe-restoran, Aromatik Bahçelerine ev sahipliği yapıyor. Farklı görselliği, peyzajı ile dikkat çeken parkta sosyal ve sportif tesisler ilçe sakinlerine hizmet verecek.

Güneşli Semt Parkı’nın geniş düzlüğünde çimenle kaplı alanda Nostalji Bahçelerinden olan 47 elma ağacı, tulumbalar ile oturma birimlerinin bulunduğu Elma Bahçesi yer alıyor. Bahçenin alt tarafı ile su oyunlarının bulunduğu alan arasında çim çayır bulunuyor. Bağcılarlılar, zihin dinlendirici alanda su sesleri arasında piknik yapacak, kitap okuyacak ve çeşitli oyunlar oynayacak. Parktaki bahçenin üst girişindeki 310 metrekarelik alanda da 100 kişilik kapasitesi bulunan kafe-restoran bulunuyor. Ön tarafında da pergola altında gölgeli dış kullanım alanı ile 270 metrekarelik olmak üzere iki adet çocuk oyun alanı yer alıyor. Aileler sohbet edip dinlenirken çocuklar da oyun alanları ile iki adet tek potalı basketbol sahasında eğlenerek ve spor yaparak vakit geçirecek. Parkın diğer bir özelliği de yaklaşık 240 metrekarelik sebze bahçesi ile içinde değişik bitkilerin yeşereceği biyolojik havuza ev sahipliği yapması. Ayrıca 5.830 metrekarelik bitkisel alanı kapsayacak olan parkın çevresini 182 adet ağaç, 430 adet çalı, 30.000 adet yer örtücü, 2.600 adet aromatik bitki, 950 adet gül, 300 adet saz bitkisi, 200 adet su bitkisi, 844 adet ayçiçeği süsleyecek.


“HAVUZ, SEBZE BAHÇESİ VE SU BİTKİLERİ OLACAK”

Parkı ziyaret eden ilçe sakinleri mevsim farklılıklarını da bitkiler üzerinden gözlemleyebilecek. Ayçiçeği tarhları, su bitkileri, sebze tarhları, aromatik bahçeler, çocuk eğitim tarhları, meyve bahçesi ve gül bahçeleri setlerin farklı konseptleri arasında yer alacak. Parkın göz alıcı yerlerinden birisini de içinde bitki ve diğer canlıların barındıracak olan 130 metrekarelik biyolojik gölet ile etrafındaki bitki tarhlarındaki sulak alan bitkileri oluşturacak. Çınar yapraklı akça ağaçları ve bu ağaçların altındaki oturma birimleri de dinlenme alanı olacak. Sebze bahçesinde yetiştirilecek çeşitli bitkiler ve sebzeler ziyaretçilerin ihtiyaçlarına cevap verecek. Üst ana girişinde 15 araçlık bir otopark ve bisiklet bağlama alanının olacağı parkın terasında oturacak olan ziyaretçiler, su sesleri arasında parkın genelini yukarıdan izleyebilecek. Göz alıcı ve güzel kokan kekik, papatyla, lavanta, biberiye, adaçayı ve ekinezya bitkilerinin zenginleştirdiği bir aromatik bahçe de bulunacak.
 
 
  

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2016, 12:11

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11