banner56

Bağcılar’da Çevreciler ödüllendirildi

Bağcılar’da çevre bilincini geliştirmek, korumak ve farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen “19.Çevre Etkinlikleri Çevre Şöleni ve Ödül Töreni” renkli görüntülere sahne oldu.Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerleri ile Bilgi Evleri öğrencilerinin, geri dönüşümden elde edilen ürünleri tanıttıkları defile alkış toplarken, öğrencilerin Hint Dansı ve Halk Oyunları ilgiyle izlendi. Program sonunda “Çevre” konulu sportif, sosyal ve kültürel yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Bağcılar’da Çevreciler ödüllendirildi
Bağcılar Belediyesi 19. Çevre Etkinlikleri Çevre Şöleni ve Ödül Töreni Bağcılar Belediyesi Kirazlı Metro Alanı’nda düzenlendi.
Programda bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçede çevre bilincinin gelişmesi amacıyla projeleri hizmete sunduklarını belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bilgilendirici ve öğretici etkinliklere imza attıklarını belirten Çağırıcı, sergiler açıldığını, yarışmalar ve eğitici seminerler düzenlendiğini kaydetti. Çevrenin korunmasına yönelik eğitim çalışmalarının önemine de dikkat çeken Çağırıcı, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü camiamız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte 12 ay boyunca güzel çalışmalar ortaya koyuldu.” şeklinde konuştu.
“SORUMLULUK DUYGUSU GELİŞİYOR”
AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de konuşmasında çevreye duyarlılığın ortaya çıkarılması ve yaşatılması için etkinlikler düzenlendiğini belirterek, “Çevre bize ecdattan kalan miras değil, çocuklarımızdan ödünç aldığımız şeydir.”dedi. Öztürk, çevrenin onarılmasının yıllar aldığını kaydetti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise Bağcılar Belediyesi’nin 19 yıldır çevre adına önemli çalışmalar ortaya koyduğunu ifade etti. Yılmaz, BM’in çevreyle ilgili olarak 50 yıl önce başlattığı çalışmaları İslamiyetin insanlık var olduğu andan itibaren başlattığını sözlerine ekledi.. İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da çevreye yapılan her türlü tahribatın insanlara daha çok olumsuzluk olarak geri döndüğünü vurguladı.
“ENGELLİLER DİKTİKLERİ KIYAFETLERİ TANITTI”
Programın ilerleyen anlarında Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerlerinin sunduğu Engelsiz Defile, seyircilerden tam puan aldı. Geri dönüşümle elde edilen ürünlerle dikilen rengarenk kıyafetlerle sahne alan kursiyerler alkış topladı.Öğrencilerin sunduğu Hint Dansı gösterisi de ilgiyle izlenirken, davetliler sunulan halk oyunları gösterisiyle hoşça vakit geçirdi. Bilgi Evleri’nin minik kursiyerleri de geri dönüşümle dikilen rengarenk kıyafetlerle sundukları defile ile programa renk kattı.
Programın sonunda okullar arasında düzenlenen “Çevre” konulu sportif, sosyal ve kültürel içerikli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Çağırıcı, Öztürk, Yılmaz ve Sula tarafından verildi. Törende ayrıca en iyi çevreci okul ve camiler de ödül aldı.
“EN İYİ UÇURTMACI HAYRUNİSA”
Uçurtma yarışmasında birinciliği elde eden minik Hayrunise Durmaz da kupa alan isimler arasındaydı. Hayrunisaödül sevincini ailesiyle paylaştı. 

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2016, 16:11

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11