banner56

Bağcılar’da Bir Yıldır Ücretsiz İnternet Hizmeti Veriliyor

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın, “2012 Yılı Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı” kapsamında desteklediği ve geçtiğimiz Ramazan Bayramı’ndan itibaren faaliyete geçirilen kablolu ve kablosuz güvenli ücretsiz internet hizmetinden her gün yüzlerce Bağcılarlı faydalanıyor.

 Bağcılar’da Bir Yıldır Ücretsiz İnternet Hizmeti Veriliyor
 Hizmet verenlerle hizmet alanlar arasında bağ kuran akıllı belediyecilik uygulaması olan Elektronik Belge Yönetim Sistemi Projesi (EBYS) ile Kayıtlı Elektronik Posta Sistemi’nin (KEP) başarıyla hizmet verdiği Bağcılar’da bir yıldır 68 noktada da güvenli ücretsiz internet hizmeti veriliyor.



İlçenin 22 mahallesindeki 68 noktada bir yıl önce hizmete sunulan “güvenli ücretsiz internet hizmeti” 7’den 77’ye her yaştan ve her kesimden insanların ilgisiyle yayılıyor. “Bir tuşla dünyanın her tarafına ulaşma imkanı sunan” internet hizmetinden, Bağcılar’daki mahalle konakları, bilgi evleri ve parkların da aralarında bulunduğu bir çok kamu binaları ile sosyal tesislerde güvenli ücretsiz internet hizmetinden yararlanılabiliyor.



21.yüzyıl iletişim altyapısını oluşturuyoruz

Bilgiye sahip olan ve üreten devletlerin güçlü olduğuna dikkat çeken Çağırıcı, projelerini bu anlayış içerisinde hazırlayarak hizmete sunduklarının altını çizdi. Başlatılan güvenli internet uygulamasıyla evlere ve işyerlerine güvenli ücretsiz internet hizmeti sunduklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı ve AK Parti Bağcılar Belediye Başkan Adayı Lokman Çağırıcı, hemşehrilerinin gösterdiği ilgiden dolayı memnuniyet duyduğunu anlattı.Türkiye İstatistik Kurumu’nun ''2012 Yılı Hane Halkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması Sonuçları’na göre; hanelerin yüzde 47,2'sinde internet erişim imkanı bulunduğunu ifade etti.


Türkiye'de her 100 evin 47'sinde internet olduğunu da anlatan Çağırıcı, bu önemli mesafenin son 10 yılda alındığını kaydetti. Çağırıcı şunları söyledi:
“Bu oran kentlerde yüzde 55,5 iken, kırsal yerlerde yüzde 27,3 olarak belirlendi. İstanbul'da da hanelerin yüzde 60,5'inde internet kullanılıyor. Her 5 kullanıcıdan biri internet üzerinden alışveriş yapıyor. Sunduğumuz güvenli ücretsiz internetten öğrencilerimiz de faydalanıyor. Katkılarından dolayı Kalkınma Ajansı’na teşekkür ediyorum. Bağcılar Belediyesi olarak, 22 yaşında olan ilçemizde 21. yüzyıl iletişim altyapısını oluşturmak için yeni projeler üretiyoruz. Bu kapsamda akıllı kent altyapısının ilk aşaması olarak bir yıl önce güvenli ve ücretsiz internet projesini hayata geçirdik.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11