banner56

Bağcılar Rüya Şehir Konseptinde Bir Amfitiyatroya Kavuşuyor

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar’ı 1513 kişilik kapasitesi bulunan bale, konser, sinema ve tiyatro gibi sanat gösterilere ev sahipliği yapacak “Rüya Şehir” konseptinde bir amfitiyatroya kavuşturuyor.

Bağcılar Rüya Şehir Konseptinde Bir Amfitiyatroya Kavuşuyor
 AK Parti’den üçüncü kez aday olan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yeni döneme damga vuracak bir projeyle geliyor. Bağcılar’da kültür ve sanat altyapısına katkı sağlamak amacıyla modern ve kullanışlı devasa bir amfitiyatro inşa edilecek.

Yakın zamanda hayata geçecek olan amfi tiyatroda 2 bodrum kat, zemin ve teras katı bulunuyor. İçinde 147 kişilik sinema salonu, 216 kişilik konferans salonu, 950 kişilik amfi tiyatro salonu, 200 kişilik restoran, sergi, sahne ve fuaye alanı bulunan amfitiyatro, bölgenin bu alandaki ihtiyacını karşılayacak. İlçeyi bir Rüya Şehri haline getirecek 1513 kişilik kapasiteli amfitiyatroda bale, konser, sinema, tiyatro, konferans ve söyleşi gibi sanat gösterileri düzenlenecek.

“Bu mekan bölgenin kültür ve sanat ihtiyacını karşılayacak”

Mimarisinin güzelliğiyle görenleri büyüleyecek şekilde tasarlanan binanın çatısı açılır kapanır sisteme sahip olacak. Vatandaşlar, yazları açık havada, kışları ise yağmurdan ve soğuktan korunarak keyifli zaman geçirecek. Binanın çevresinde çiçek ekimi, peyzaj ve çevre düzenlemesi de yapılacak. 340 araçlık otoparkı da bulunan amfitiyatroya gelenler, park sorunu yaşamayacak.

Bağcılarlılara amfitiyatro gibi bir eseri kazandıracak olmanın heyecanını yaşadığını belirten Çağırıcı, “Bağcılarımızı yarınlara taşıyacak güçlü bir eseri ilçeye kazandıracağız. Amfitiyatro binasının zeminden çatısına kadar her katında ayrı bir etkinlik gerçekleşecek. Kültür adına her şey olacak. Bu mekan bölgenin kültür ve sanat ihtiyacını karşılayacak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2019, 10:31

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11