banner56

Bağcılar Engelliler Sarayı hizmete açıldı

Yıllarca dört duvar arasına mahkum bir hayat süren engellilerin ikinci yuvası haline gelen Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı ile Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Yardım ve Kurtarma İstasyonları’nın aralarında bulunduğu 6 tesisin hizmete açılışı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

Bağcılar Engelliler Sarayı hizmete açıldı
Bakan Müezzinoğlu, açılış töreninde engelli kursiyer Senem Ünal’ın okuduğu “Karınca” şiirini dinlerken duygulandı.



Modern yaşam alanlarının oluşturulduğu sosyal ve kültürel projelerin hayata geçirildiği Bağcılar ilçesi 6 yeni tesise daha kavuştu. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen programda Türkiye’de bir ilk olan 16 bin 500 metrekarelik alana sahip olan Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı ile Demirkapı Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi, İnönü Mahallesi Müşerref Sabri Köseoğlu Aile Sağlığı Merkezi, Mahmutbey Mahallesi 24 No’lu Aile Sağlığı Merkezi, Bağlar Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi ile Fevzi Çakmak Mahallesi 112 Acil Yardım ve Kurtarma İstasyonu’nun açılışı yapıldı.



Bakan Müezzinoğlu, törenin düzenlendiği Engelliler Sarayı’nın bir benzerinin başka bir ülkede bile bulunmadığını belirterek AK Partili belediyelerin hizmet etmek için halk ile yürüdüğünü anlattı. 14 Ağustos 2001’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi olmayacak” dediğini hatırlatan Müezzinoğlu, “Allah’a şükür hangi alana bakarsak bakalım ülkemizde artık hiçbir şey eskisi gibi değil.” dedi. AK Parti ‘nin belediyecilik anlayışının 1992 yılında Bağcılar’da filizlendiğini anlatan Müezzinoğlu, Kurucu Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Daha sonra da Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın gece ve gündüz çalışarak hizmet verdiğini ifade eden Kıyıklık, “Hayalleri olanlar çalışır. Rüyalarımızda bile hayallerini yaşayan ve kazandırmak için gece gündüz çalışan anlayışın mensuplarıyız.”dedi. Müezzinoğlu, AK Parti İl Başkanlığı döneminde de İstanbul’daki 31 ilçede yaşayan engellileri en modern restoranlarda ağırladıklarını kaydetti. Müezzinoğlu, “Derdimiz onların hayallerini paylaşmaktı. Bu saraylar size bir ödül değil size olan borcumuzun ödenmesidir. Bu milletin geleceği için dua edin.” diye konuştu.



Yüzde 30’larda aldıkları yerel yönetimleri Bağcılar’da yüzde 90’larla taçlandırdıklarını kaydeden Müezzinoğlu, Engelliler Sarayı’na övgüler yağdırarak Başkan Çağırıcı’ya gönülden teşekkür ettiğini belirtti.




Hemşehrilerime gıpta ediyorum

AK Parti İstanbul Milletvekili Kıyıklık ise konuşmasında Başkan Çağırıcı’nın çok başarılı projeleri hayata geçirdiğini ve iyi çalıştığını belirterek, “Böyle bir başkana sahip oldukları için ben Bağcılarlı hemşehrilerime gıpta ediyorum.” dedi. Çok zor beğenen bir insan olduğunu ifade eden Kıyıklık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaptığı hizmetlerle beni bile memnun ediyor. Bağcılar’da, İstanbul’da ve Türkiye’de çok güzel şeyler oluyor. Güzel işler yapabilecek insanları seçerek ülkeye huzur ve nefes getirdiniz. İnşallah 30 Mart’ta da çok güzel sonuçlar alacağız.” dedi. Engelliler Sarayı’nın projesini yine engelli bir mimar tarafından çizildiğini hatırlatan Kıyıklık, “Çok güzel bir mekan oldu.” dedi. Kıyıklık, Başkan Çağırıcı’dan yürüyen merdiven yapmasını da istedi.


Memnuniyetinin oranı yüzde 92.5

Bir önceki seçim çalışmalarını ‘Sen Bağcılarsın Büyük Düşün” diyerek başlattıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise büyük düşünmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Kurucu Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık’ın yanında 8 yıl hizmet odaklı çalıştığını anlatan Çağırıcı, ‘önce insan diyerek yola çıktıklarını belirterek şunları söyledi:
“Bağcılar 1992’den bugüne hızlı süreç yaşadı. İlçemizi Bağcılarlılarla birlikte yönetiyoruz. Her kesimden hemşehrimin görüş ve düşüncesini alıyoruz. Mutlu, huzurlu bir Bağcılar’ı hedefledik. 13 Bilgi Evleri’mizde 30 bin ilkokul öğrencisi eğitim görüyor. Sosyal ve kültürel kurslara katılıyorlar. Gençlik Merkeziyle gençlerimize, kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezimizle kadınlarımıza ve engellilere pozitif ayırım yapıyoruz. Bağcılar yükselen yıldız ise 7’den 77’ye bunda her kesimden hemşehrimin katkısı var.” Yapılan kamuoyu araştırmalarında ilçe sakinlerinin Bağcılar Belediyesi’nden memnuniyetinin yüzde 92’5 çıktığını kaydeden Çağırıcı, “Demek ki biz hemşehrilerimizin gönlüne girmişiz.” dedi. Konuşması sırasında kekeme kursunda gördüğü eğitimle sağlığına kavuşan “Yusuf” adlı çocuk kısa bir sohbet yapan Çağırıcı, “Engelli kardeşlerimizin mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Onların hayır dualarını alıyoruz.” dedi.



Bakan Müezzinoğlu duygulandı

Programın ilerleyen dakikalarında Yıldıztepe ve Akyiğit İlkokulu öğrencileri ile İlayda Doğan’ın okudukları şiirler davetlileri duygulandırdı. Bakan Müezzinoğlu, Bağcılar Engelliler Sarayı kursiyeri Senem Ünal’ın okuduğu “Karınca” isimli şiiri dinlerken gözyaşını tutamadı. Bakan Müezzinoğlu, iki şiir kitabı bulunan Senem’in şiirinden çok etkilendiğini ifade etti.




Konuşmaların ardından canlı bağlantıyla Göztepe Spor Kompleksi’nin temeli atıldı. Ardından da yine canlı bağlantılarla Demirkapı Aile Sağlığı Merkezi, Mahmutbey Mahallesi 24 No’lu Aile Sağlığı Merkezi, Bağcılar Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi, İnönü Mahallesi Müşerref Sabri Köseoğlu Aile Sağlığı Merkezi, Fevzi Çakmak Mahallesi 112 Acil Yardım ve Kurtarma İstasyonu’nun açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra da Engelliler Sarayı kurdela kesilerek hizmete açıldı. Bakan Müezzinoğlu bu sırada, “Türkiye’de artık ambulans uçak ve helikopterlerimiz var. Hizmetlerimizi birileri rüyasında görse inanmazdı. Tesislerimiz Bağcılar’a hayırlı olsun.” dedi.



Başkan Çağırıcı, Bakan Müezzinoğlu’na engelli kursiyerlerin yaptığı yağlı boya tabloyu hediye etti. Törene ayrıca Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk’ün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11