banner56

Bağcılar Darbeye Karşı Tek Ses, Tek yürek Oldu.

Bağcılar Belediyesi Meclisi darbe girişimine karşı tek yürek oldu… FETÖ terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilmek istenen ancak Türk halkının topyekûn kahramanca direnişiyle püskürtülen darbe girişimi şiddetle kınanırken, üniformalı hainler de lanetlendi.

Bağcılar Darbeye Karşı Tek Ses, Tek yürek Oldu.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı başkanlığında toplanan Bağcılar Belediye Meclisi FETÖ terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen darbe teşebbüsünü yayımladığı Ortak Deklarasyon ile şiddetle kınadı.

Başkan Çağırıcı tarafından okunan Deklarasyon’daAK Parti, CHP ve bağımsız üyeler olarak, milli iradeye, devlete ve TBMM’ye yönelik 15 Temmuz darbe girişiminin şiddetle tel’in edildiğinin altı çizildi.  Darbe girişiminin, milletin karşı durması, devletten, milli iradeden ve demokrasiden yana olan güvenlik güçlerinin devreye girmesiyle engellenmiş olmasının sevindirici olduğu vurgulandı. Çağırıcı şunları belirtti:

“Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet, her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. Milletimizin 15 Temmuz gecesi gösterdiği kararlılık, Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiş olduğu da açık bir gerçektir. Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır.”

“ŞEHİDİMİZİ BİRLİKTE TOPRAĞA VERDİK”

Bağcılar’da herkesin, kurumlarıyla milli iradenin ve demokrasinin yanında olduklarını haykırdıklarını da belirten Çağırıcı, “Geceler Bağcılar Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutarak, milli iradeye, geleceğimize ve demokrasimize sahip çıkan hemşehrilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi. Milli iradeye yönelik darbe girişimine karşı gösterilen şanlı direnişte güvenlik güçlerinin ve milletin aziz fertlerinin bir çoğunun şehit düştüğünü de vurgulayan Çağırıcı, “Bu şehitlerden biri ve Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan saldırıda şehit olan Emniyet Müdürü Fikret Metin Öztürk’ü Bağcılar Osmangazi Camii’nde binlerce hemşehrimizle beraber dualarla uğurladık.  Tüm şehit kardeşlerimizi rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyor ve milletimizin başı sağ olsun diyoruz.” şeklinde konuştu.

“MECLİS DARBEYE KARŞI TEK SES TEK YÜREK”

Ak Parti Grup Başkan Vekili Hasan Hüseyin Dönmez ise darbe girişiminin demokrasi için kara bir leke olduğunun altını çizdi. CHP Grup Başkan Vekili Filiz Çelik de darbe girişimine karşı her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olacaklarını belirtti. Daha sonra söz alan Zeki Çetin, Hamit Akçay, Necati Kahraman, Aynur Algül, Natık Kemer, Selim Korkmaz da darbe girişimi ile ülkemizin bir sınavdan geçtiğini belirterek devletin, halkın, siyasi partilerin, askerin, polisin, basının ve sivil toplum örgütlerinin örnek bir dayanışma gösterdiklerine vurgu yaptılar. 

“SALON TÜRK BAYRAKLARIYLA DONANDI”

Türk bayraklarıyla donanan Meclis Salonu’ndaki toplantıda şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Yine şehitler için Fatiha okundu. Toplantıya ayrıca AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, CHP İlçe Başkanı Murat Sönmez, MHP İlçe Başkanı Onur Yeşil, SP İlçe Başkanı Şakir Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı, Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Erhan Yıldız  ile ilçedeki tüm kurum ve kuruluş yetkilileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2016, 12:31

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11