banner56

Bağcılar Belediyesinden Kadınlara Yatırım

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Merkezi’nde düzenlenen “Yen İş Fikirleri ve Girişimcilik” konulu programda Bağcılar’da iş hayatına katılmak ve girişimci olmak isteyen kadınlara e-ticaretten, girişimcilik destekleri ve meslek yatırımlarına kadar birçok konuda bilgi verildi.

Bağcılar Belediyesinden Kadınlara Yatırım
E  Ticaret Danışmanı-Eğitmeni-Yazarı ve gold.com.tr’ Genel Koordinatörü Umut Ünlü, “Müşterilerle bağ kurmayan, duygularına hitap etmeyen, doğru zamanda iletişim kurmayan operasyonlar seyyar satıcı sendromundan kurtulamaz.” dedi.

Eski Vergi Müfettişi R. Barbaros Çelikcanlı da “Bir iş yeri açmaksızın evinde üretim yapan kadınlar bu faaliyetlerinin vergisinden muaf oluyorlar.” dedi.

Kadınların sosyal yaşamın içinde olması ve rehabilite edilmesi amacıyla hizmet veren Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Yeni İş Fikirleri ve Girişimcilik” konulu program yoğun ilgi gördü.

Toplam 124 branşta 2 bin 626 kursiyere hizmet verilen Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’ndeki programın moderatörlüğünü İletişim ve Girişimcilik Danışmanı Remzi Durmuş yaptı.

Türkiye’de kadınların günümüzde girişimciliğe daha fazla ilgi gösterdiğini ifade eden Durmuş, bunun da ekonomiye pozitif yansımalarının olduğunu ifade etti.

Durmuş, “Devlet, şimdi artık kadın girişimciliğini daha fazla destekliyor.” diye konuştu. KOSGEB KOBİ Uzmanı Özgür Gülmez de KOSGEB’in kurulduğu günden bu yana her zaman girişimcinin ve girişimciliğin yanında olduğunu söyledi. Gülmez, “KOSGEB, iyi ve doğru planlanmış projeleri destekliyor. Girişimcilik yapmak isteyen kadınlar da biraz daha risk almalı.” şeklinde konuştu.

“SEYYAR SATICI SENDROMUNDAN KURTULMAK GEREKİYOR”

Türkiye’de e- ticaret adına açılan binlerce web sitesinin çok az bir kısmının kar ettiğini, bu kapsamda nitelikli iş fikirlerinin ve modellerinin önemli olduğunu belirten ‘e- Ticaret Danışmanı-Eğitmeni-Yazarı ve gold com.tr’ Genel Koordinatörü Umut Ünlü ise kalitenin satılmadığı hiç bir mecrada gerçek anlamda kar edilemeyeceğinin altını çizdi.

Ünlü şöyle konuştu: “Müşterilerle bağ kurmayan, duygularına hitap etmeyen, doğru zamanda iletişim kurmayan operasyonlar seyyar satıcı sendromundan kurtulamaz.”

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Koordinatörü Didem Demircan ise kadın girişimciliğini geliştirmek için yoğun bir çaba içinde olduklarını ifade ederek sahada kadınlara girişimcilik ile ilgili eğitimler verdiklerini ve kadın kooperatiflerinin kurulmasını teşvik ettiklerini belirtti.

Eski vergi müfettişi R. Barbaros Çelikcanlı da kadınların bir iş yapmadan önce iyi bir pazar araştırması yapması gerektiğini, farkındalık yaratmayan girişimlerin pazarda başarılı olamayacağını söyledi.

Vergi avantajlarından da bahseden Çelikcanlı, “Bir iş yeri açmaksızın evinde üretim yapan kadınlar bu faaliyetlerinin vergisinden muaf oluyorlar.” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2015, 15:37

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11