banner56

Bağcılar Belediyesi’nde İşitme Engellilere Özel Hizmet

Bağcılar Belediyesi’ne yolu düşen işitme engelliler, işaret dili bilen personel tarafından karşılanıyor. Bir an olsun yalnız bırakılmayan engellilerin işlemleri hızlı ve kolayca yerine getiriliyor. Engellilerin kendileriyle aynı dili konuşanları görünce mutlu olduklarını söyleyen BİLMER (Bağcılar Belediyesi İletişim Merkezi) personeli Halil İbrahim Dikgöz, “Onlar bir bebek gibi ilgiye ihtiyaç duyuyorlar. Dertleri var ama anlatamıyorlar. Biz de onlarla yakından ilgileniyoruz” dedi.

Bağcılar Belediyesi’nde İşitme Engellilere Özel Hizmet
 Engellilere her zaman pozitif ayrımcılık yapan Bağcılar Belediyesi, işitme engellilerle iletişim kurma yönündeki engellerin kaldırılması amacıyla hayata geçirilen uygulaması ile büyük takdir topluyor. Bu kapsamda öncelikle BİLMER (Bağcılar Belediyesi İletişim Merkezi) personeline işaret dili eğitimi verildi. Kursu tamamlayan personel, belediye binasının girişinde işitme engelli vatandaşları karşıladıktan sonra el işaretleriyle onlarla konuşarak istek ve taleplerini dinliyor. Ardından da onlara eşlik ederek işlerini kısa süre içinde tamamlıyorlar.

İlçe sakinlerinin teşekkür etmesi BİLMER personelini de motive ediyor. Gün boyunca yüzlerinden gülücük eksik olmayan çalışanların, tatlı dilleri belediyeye yolu düşenlere huzur veriyor.

Yaptığı işten büyük bir keyif aldığını belirten Ceren Ocak Aydın, “Belediyeye gelen herkesi güler yüzle hoş geldiniz diyerek biz karşılıyoruz. İşitme engelli olduğunu anladığımızda onlarla iletişime geçiyoruz. Şikâyet veya talep yönündeki başvurularını alıp ilgili müdürlüğe sevk ediyoruz. İşlemler bitene kadar yanında olup elimizden geleni yapıyoruz. İşaret dili bildiğimiz için çok mutlu oluyorlar. Bunu yüzlerinden anlayabiliyoruz. Onlar mutlu oldukça biz daha çok mutlu oluyoruz” dedi.

EĞİTİM ALDIĞIM HOCAMLA KARŞILAŞTIK, BİZİMLE GURUR DUYDU

Halil İbrahim Dikgöz, ise yaşadığı ilginç bir anıyı şöyle anlattı: “Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği seminerde işaret dili eğitimi aldım. Çok verimli geçti. Eğitim aldığım hocam bir gün buraya geldi. Kapıda karşılaştık. Kendisi de işitme engelli birisi. Bizi görünce çok sevindi. İşaret diliyle iletişim sağladık ve rahatça anlaştık. Verdiği eğitimin karşılığını almaktan dolayı gurur duyduğunu dile getirdi. İletişim kurmak bizi de mutlu ediyor. Çünkü onlar bir bebek gibi ilgiye ihtiyaç duyuyorlar. Dertleri var ama anlatamıyorlar. Biz de onlarla yakından ilgileniyoruz. Onları anlamak ve yardımcı olmak hem bize hem onlara mutluluk veriyor.”

İşaret dilini iş dışında hayatın her alanında da kullandıklarını söyleyen Umut Akgün de “Metroda, otobüste, sokakta, her yerde işitme engellilerle karşılaşıyoruz. Çoğunlukla adres soruyorlar biz de elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2019, 14:55

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11