banner56

Avustralya Büyükelçisi James Larsen,Bağcılar'daki Suriye okulunu ziyarat etti

Avustralya Büyükelçisi James Larsen, Avustralya Büyükelçiliğinin 2015 yılı Doğrudan Yardım Programı (DAP) ile desteklenen Türkçe Dil Atölyesi Projesi’nin hizmete sunulduğu üç okuldan birisi olan Kademoon Okulu’nu ziyaret etti.

Avustralya Büyükelçisi James Larsen,Bağcılar'daki Suriye okulunu ziyarat etti
Larsen, ziyaret sırasında projeler ile ikili ilişkilerin daha da güçlendiğini belirterek, birlikte gerçekleştirdikleri projeden ötürü memnuniyetini dile getirdi.  Proje ile kurulan sınıflarda teknolojik altyapı ile eğitim verildiğini öğrenen Larsen, “Bizim zamanımızda akıllı tahta gibi teknolojik cihazlar yoktu” diyerek eğitim olanaklarının hızla geliştiğini ifade etti.
Avustralya Büyükelçiliği, Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklığında hizmete sunulan Türkçe Dil Atölyesi Projesi kapsamında öğrencilere Türkçe eğitimi veriliyor.  Avustralya Büyükelçisi James Larsen, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Suriyeli öğrencilerin Türkçe eğitim aldıkları okula bir ziyarette bulundu.
Suriye’deki savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriyelilerin kente uyum sağlaması amacıyla çeşitli projeler hizmete sunuluyor. 35 bine yakın Suriyeli’nin yaşadığı Bağcılar’da Sirac, Al Maarife ve Kademoon okullarında Türkçe Dil Atölyesi Projesi’nde öğrencilere Türkçe eğitim veriliyor.
“İKİLİ İLİŞKİLER DAHA DA GÜÇLENİYOR”
Büyükelçi Larsen, Başkan Çağırıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, Kademoon Okulu’na yaptıkları ziyarette öğretmenlerden bilgi aldılar.  Büyükelçi Larsen ve Başkan Çağırıcı, öğrencilerle sohbet ederek duygularını dinlediler. Proje ile kurulan sınıflarda teknolojik altyapı ile eğitim verildiğinin bilgisini alan Larsen, “Bizim zamanımızda akıllı tahta gibi teknolojik cihazlar yoktu” diyerek eğitim olanaklarının hızla geliştiğini söyledi. Projeler ile ikili ilişkilerin daha da güçlendiğinin altını çizen Larsen, birlikte gerçekleştirdikleri projeden ötürü memnuniyetini dile getirdi. 
“ENSAR OLARAK ONLARI EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLIYORUZ”
Hemşehrilerinin Suriyeli muhacirlere “ensar” olarak yaklaştıklarının altını çizen Başkan Çağırıcı da, öğrencilerin zorluk yaşamaması ve kolayca uyum sağlaması amacıyla Sirac, Al Maarife ve Kademoon okullarında verilen eğitimin önemini vurguladı. Çağırıcı, “Onlar bizim kardeşlerimiz. Ülkelerinden kopmak zorunda kaldılar. Evlerini barklarını ve yakınlarını kaybettiler. Atalarımızın bize öğrettiği en güzel hasletleri taşıyan torunları olarak kardeşlerimize yardım eli uzatmanın huzurunu yaşıyoruz.” dedi. Başkan Çağırıcı ayrıca proje ile kurulan işbirliği ile memnuniyetini dile getirirken desteklerinden dolayı Büyükelçi Larsen’e teşekkür etti. 

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2016, 12:56

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11