banner56

Atık Gazete ve Dergilerden Çanta Yapıyorlar

Kadınlar, kullanılmış atık gazete ve dergilerden yaptıkları değişik ürünlerle el becerilerini ortaya koyuyor. Rengarenk çanta, cüzdan, kalemlik, gözlük kabı ve tablet kılıfı üreten kadınlar, ev ekonomisine katkıda bulunurken aynı zamanda kağıt atıkların geri kazanımını da sağlıyorlar.

Atık Gazete ve Dergilerden Çanta Yapıyorlar
Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi kursiyerleri farklı bir çalışmaya daha imza atıyorlar. Kullanılmış atık gazete ve dergileri değerlendiren kursiyerler, çanta, cüzdan, kalemlik, gözlük kabı ve tablet kılıfı yapıyorlar. Göz kamaştıran ürünler ortaya çıkaran kadınlar, yaptıkları ürünlerin satışını yaparak ev ekonomisine de katkıda bulunuyorlar.

Değişik branşlarda kurs gören Bağcılarlı kadınlar, birbirinden farklı ürünler yaparak el becerilerini ortaya koyuyorlar. Öğretmen Fatma Erdoğan’ın öğrettiklerini uygulayan kursiyerler, toplanan atık ve ambalajları değerlendirerek ekonomiye kazandırıyorlar. Kağıtları belirli ölçülerde kesen kursiyerler, hepsini düzenli şekilde katlıyorlar. Ardından sıra halinde bantlanan, örülen veya dikilen ürünler değişik renklere boyanıyor. Kurslara katılan 18 ile 60 yaşları arasındaki kursiyerler, arkadaşlık ortamında birbirinden güzel çanta, cüzdan, kalemlik, gözlük kabı ve tablet kılıfı yapıyorlar.

“ANNELERİN MUTLULUĞU BİZİM DE MUTLULUĞUMUZ”

Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’ni hizmete sundukları günden bu yana yoğun ilgi gördüğünü belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, örnek bir çalışmaya daha ev sahipliği yaptıklarını ifade etti. Kullanılmış atık gazete ve dergileri değerlendirdiklerini belirten Çağırıcı, “Kursiyerlerimiz hem katı atık olan kağıtları değerlendiriyorlar hem de çok güzel ve faydalı işler ortaya koyuyorlar. Onlar, el emeği ürettikleri ürünlere imza atarak ailelerine de katkıda bulunuyorlar. Annelerimizin mutluluğu bizim de mutluluğumuz anlamına geliyor.” diye konuştu.  

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 10:01

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11