banner56

“Asya İyi Bir Vatanseverdi”

Bayrak Şairi Arif Nihat Asya, vefatının 40. Yılında düzenlenen programlarla anılıyor. Bağcılar Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye katılan yazar Yavuz Bülent Bakiler, “Arif Nihat Asya iyi bir öğretmen, edebiyatçı ve çok iyi vatanseverdi.” dedi.

“Asya İyi Bir Vatanseverdi”
Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Barbaros Anadolu Lisesi Kültür Edebiyat Kulübü’nce düzenlenen programa katılan konuşmacılar vefatının 40.yılında bayrak şairi Arif Nihat Asya’yı adına yakışır etkinliklerle andıklarını ifade ettiler. Program ilk ilkokul öğrencilerinin şiir dinletisiyle başladı.

Ardından bir konuşma yapan Bağcılar Mili Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Arif Nihat Asya’nın, “özgürlük ve bağımsızlığımızı ‘Bayrak’ şiiriyle taçlandırdığını anlattı. Yılmaz, “Bizim için bu tür sembol isimleri unutmamak, hatıralarını yaşatmak, mesajlarını anlamak, idrak etmek ve ona uygun davranış biçimi sergilemek en önemli görevlerimiz arasında bulunuyor. Bu görevi üstlenen, A. Nihat Asya’nın şiirlerini, fikirlerini, idealini yaşatan öğrencilerimizi gördükçe gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

HATIRALARINI PAYLAŞTı

Daha sonra bir konferans veren yazar Yavuz Bülent Bakiler, Arif Nihat Asya’nın iyi bir öğretmen, edebiyatçı ve vatansever olduğunu anlattı. Arif Nihat Asya ile yaşadığı hatıraları anlatan Bakiler, onun hayatındaki önemli anlarına şahitlik ettiğini ifade etti. Dil olmadan edebiyatın olamayacağını anlatan Bakiler, milletlerin kahramanları ile yaşadıklarının altını çizdi. Bakiler, “Köroğlu, Hz. Mevlana, Yunus Emre gibi değerlerimizin yaşı yoktur. Bin yıl geçse de onlar bizi aydınlatırlar ve aydınlatmaya devam edecekler.” diye konuştu.

Sadece savaş döneminin kahramanları olmadığını ifade eden Bakiler, halk ozanı Yunus Emre’nin edebiyat kahramanı olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Arif Nihat Asya da böyle bir kahramandır. O da edebiyat kahramanlarımızdan biridir. İyi bir meslek sahibi olmak isteyen insan, o mesleğin ustasının yanında yetişmelidir. Kuyumcu ise kuyumcunun, terzi ise terzinin yanında yetişmelidir. Bu edebiyatta da böyledir. Arif Nihat Asya da öyleydi. Bayrağı mı anlatmak istersiniz, o zaman Arif Nihat Asya’nın ışığında olmanız gerekiyor. Onun izinde yürümeniz gerekiyor.”

“BAYRAK ŞAİRİ DİYE ANILMAKTAN DOLAYI MUTLU OLURDU”

Yirmi yıla yakın ünlü şairin takipçisi olduğunu kaydeden Bakiler, çantasını taşıdığını, paltosunu tuttuğunu söyleyerek, “Bugün kitaplarım okunuyorsa Arif Nihat Asya ve onun gibi ustalara borçluyum.” dedi. Arif Nihat Asya’nın şahsiyetine yönelik sorular sorulduğunu da hatırlatan Bakiler, bu konuyla ilgili de yine kendi kaleminden cevap verilmesi gerektiğini belirterek, “Kendisi, ‘yumruğa fikirlerle karşı çıktım ve cezasını bilerek muhalefet yaptım’ derdi.” diye konuştu.

Asya’nın, ‘Bayrak Şairi’ diye anılmaktan dolayı mutlu olduğunu ve bunu sıkça dile getirdiğini anlatan Bakiler, “Altından dökülmüş İstiklal Madalyası kadar değerli ve önemli, derdi.” şeklinde konuştu. Bakiler, program sonrası “Bayrak” şiirini seslendirdi. Bakiler, “Her Okula Bir Yazar Projesi” kapsamında kitaplarını imzaladı.

Programa Bağcılar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nihat Adıgüzel, Barbaros Lisesi Müdürü Aziz Erdoğan, Arif Nihat Asya İlkokulu Müdürü Mesut Önay’ın yanı sıra okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
 

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2015, 10:30

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11