banner56

“Akıllı Belediyecilik Konuşuldu”

Marmara Belediyeler Birliği’nce düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi’ne, aralarında Moldova, Kosova, Arnavutluk, Hırvatistan, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek ve Makedonya’nın da bulunduğu birçok ülkeden belediye başkanı katıldı.

“Akıllı Belediyecilik Konuşuldu”
 Sunumlarda, Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nin küreselleşen dünyanın temel taşlarından biri olan şehirlerin teknolojiye ve güncel gelişmelere uyum sağlamak için ihtiyaç duydukları çözümleri ve geliştirdikleri projeleri bir araya getirmeye odaklanmış bir etkinlik olduğu vurgulandı.

Bağcılar Times Haber Merkezi


Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek olan “Akıllı Belediyecilik Zirvesi”ne yurt içinden ve yurt dışından 20’yi aşkın belediye başkanı katıldı. “Başkanlar Kafe”programıyla bir araya gelen kardeş belediyelerin başkanları Balkanlar ile Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek için neler yapılabileceği konusunu konuştular.

Bursa Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen Zirvede davetlileri Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ağırladı. Zirvede bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, belediyelerin insanı merkeze alarak ve verileri de çok iyi değerlendirerek hizmet vermek zorunda olduğunu ifade etti. 100 bin kişinin yaşadığı bir ilçede tüketilen su miktarının dahi önemli olduğunun altını çizen Müezzinoğlu, şunları söyledi: “Bununla birlikte suyun kalitesi miktarının bireye indirgenecek kadar hesaplanması da çok önemli hususlardır. İnsanı merkeze alarak yönetim örneği sergileyen belediyeler, deprem, sel, toprak kayması gibi doğal afetler ile yaşamdaki hizmetlerinde toplanan verileri çok iyi değerlendirmelidir. Ekonomiyi de bu şekilde yönetmek de önemli bir konudur.” Müezzinoğlu, şehrin, mahallenin hatta sokağın dahi bir ruhunun olduğunun unutulmaması gerektiğini de vurguladı. Bakanlık olarak hayata geçirdikleri hizmetlerden de bahseden Müezzinoğlu, yeni getirdikleri yapıda e-nabız, yani kişinin sağlıkla ilgili tüm verilerinin akıllı telefonunda var olduğunu ve hangi tarihte nerede MR çekildiğinin, hangi laboratuarda tahlil yaptırıldığı gibi bilgilerin bulunduğunu sözlerine ekledi. Başkan Altepe ise kent merkezlerinin her zaman göç alma potansiyeline sahip olduğunu belirterek, dünya nüfusunun yüzde 4’ünün kent nüfusunu tercih ettiğini vurguladı. Altepe, “Bursa şu an 3 milyon nüfusa yaklaştı. Artan nüfusla birlikte sorunlar da artıyor. Akıllı şehirler kavramıyla kesişen ülkemizde yerel anlamda yetkiler verilerek tüm sorunların çözülmesi ve planlamaların en güzel şekilde yapılması için çalışmalar yapılıyor.” dedi. Altepe, ayrıca Bursa’nın 7 bölgesiyle UNESCO dünya mirasları listesine girdiğini kaydetti.




ÇAĞIRICI: “ÜLKE ÇAPINDA MODEL OLAN UYGULAMALARA İMZA ATIYORUZ”

“Akıllı Şehir, Akıllı Belediyecilik Nedir?” konulu ilk oturumda sunum yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ülkelerin yönetiminde büyük verilerin anlamlı olarak kullanılabilmesi için Bilgi Toplumu’na geçiş ve bunun başarılı bir şekilde adaptasyonunun gerektiğinin altını çizdi. Sürdürülebilir büyüme ve rekabet, bilişim teknolojileriyle donatılmış akıllı kentlerde mümkün olduğunu kaydeden Çağırıcı, “Bağcılar Belediyesi olarak, dünyada yaşanan teknolojik dönüşümün farkındayız. Hizmet sunumumuzu bu sürece adapte etmekle birlikte ülke çapında model uygulamalara imza atmaktayız. Hemşehrilerimizi daha iyi tanıyarak sürdürülebilir İş Yönetimi anlayışı ile zamandan ve mekandan bağımsız bir şekilde hizmetlerimizi en pratik şekilde sunmaya gayret ediyoruz.” diye konuştu.
Çağırıcı, sunumunu şu başlıklar altında yaptı: “e-Belediye, e-Dönüşüm, EBYS, Coğrafi Bilgi Sistemi, 3B, e-Katılımcılık, İPEK(İnteraktif Proje Etkinlik Karnesi), Sürdürülebilir Rekabet, Entegre Kalite Yönetim Sistemleri, Akıllı Kent Uygulamaları, e-Devlet, Afet Yönetimi, Sanal Operatör”

“İKİLİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRELİM”

Balkan TÜRKSİAT Başkanı Aytuğ Onur’un yanı sıra 25’e yakın belediye başkanı, oturum arasında sohbet ederek ikili ilişkilerin nasıl geliştirilebileceği ve kuvvetlendirilebileceği konusunu da masaya yatırdılar.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 11:36

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11