banner56

8d Sinema ve Planetaryum yoğun ilgi görüyor

Bağcılar’da hizmete giren Sanal Gerçeklik Modülü olan Türkiye’nin en büyük 8DSinema salonunu her gün 300’e yakın kişi ziyaret ediyor. 3D stereo gözlüklerle film izleyenler, 5 duyuya hitap eden hareketli simülasyonla büyük bir heyecan yaşıyorlar.

8d Sinema ve Planetaryum yoğun ilgi görüyor
 Planetaryum’da ise çocuklara yönelik uzayla ilgili animasyon ve tanıtıcı filmler gösteriliyor. İzleyiciler, dünyada ilk defa 8 farklı prodüksiyondan elde edilen tek bir görüntü ile 16 milyon piksellik çözünürlüğe sahip filmleri izleme ayrıcalığına sahip oluyorlar.


Bağcılar meydanı’nda geçtiğimiz Şubat ayında hizmete sunulan dünyanın önemli turizm merkezlerinden Paris, Londra, Oslo, Zürih, Amsterdam ve Barselona’da bulunan 8D sinema ve planetaryumu her gün 300’e yakın kişi ziyaret ediyor.


Bağcılar Belediyesi’nce hizmete sunulan sinema, 8D teknolojisinin enformasyon çağının kimliğini yansıtıyor. 8D Sinema ve Planetaryum, Sanal Gerçeklik Küresi’nin kapalı bir kutu olmasının yanı sıra kentin kültür, tarih, sanat faaliyetlerinin de sergilendiği paylaşımcı bir mekan olarak da hizmet veriyor


Kültürel ve sanatsal faaliyetler sergileniyor

8D Sinema haftanın beş günü 09.00- 21.00, Pazar günü 11.00-18.00 ve pazartesi günü de 09.00-16.00 saatleri arasında hizmet veriyor. 8D Sinema ve Planetaryumda başta astronomi olmak üzere biyoloji, coğrafya, fizik gibi temel bilimler ve daha birçok farklı alanlarda hazırlanmış zengin çeşitliğe sahip filmlerle gerçeğe çok yakın simülasyonlar sunuluyor. Işık, duman, yağmur, rüzgar gibi efektlerle sunulan filmleri izleyenler o anı yaşıyormuş gibi bir hisse kapılıyorlar. Toplam 30 kişilik koltuk bulunan salonda 10 seans film sunuluyor. Anaokulu çocuklarının da alındığı Planetaryumda da çocuklara yönelik animasyon film ve uzayla ilgili tanıtımlar yapılıyor. Planetaryum Pazar günleri hariç 09.00 ile 16.00 saatleri arasında hizmet sunuyor. Toplam 51 kişilik koltuk bulunan planetaryumda çocuklara yönelik animasyon ve tanıtıcı filmler gösteriliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11