banner56

2014 Yılı Dolu Dolu Geçti

Kentsel Dönüşüm Projesi’nin % 100 mutabakatla hayata geçirildiği, yeni yaşam alanlarının inşa edildiği, sosyal ve kültürel projelerin hizmete sunulduğu Bağcılar ilçesi 2014 yılında da hizmetlerle anıldı. Başta engelliler ve kadınlar olmak üzere her yaştan ve her kesimden ilçe sakininin ihtiyaçlarına göre projeleri hizmete sunan Bağcılar Belediyesi 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi kalite sertifikalarına layık görüldü.

2014 Yılı Dolu Dolu Geçti
 Türkiye’nin 81 ilinden ve Balkanlar ile Orta Asya’dan gelen insanlardan oluşan Bağcılar ilçesi,gerek coğrafi konumu gerekse ülke ekonomisine yaptığı katkı açısından İstanbul’un önemli ilçeleri arasında bulunuyor. Türkiye’nin çok önemli ticaret merkezlerinin de faaliyet gösterdiği Bağcılar, 2014 yılında da çok önemli projelerin hayata geçirildiği ilçe oldu.Bağcılar Belediyesi’nin AB projeleri, ulusal ve uluslararası programlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yürüttüğü projelerin yanı sıra özellikle dezavantajlı gruplara yönelik çalışmaları sadece İstanbul’da değil Türkiye genelinde dikkat çekti. Kadınların 124 değişik branşta kurs gördüğü Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nin kursiyerlerinden 428’i iş sahibi oldu. 10 Ekim 2011 tarihinde hizmete açılan Engelliler Sarayı’nda, ilçedeki engelliler eğitim gördü. 7500 engellinin kurs gördüğü merkezde, 37 branşta kurslar verildi. 300’e yakın engelli kursiyer meslek sahibi oldu. Bağcılar Kültür Merkezi, Gençlik Merkezi,  Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi, Mahmutbey Bilgi Evi ve Kültür Merkezi gibi tesislerde onlarca sosyal ve kültürel faaliyetler sunuldu. Evren Mahallesi’nde Şehit Hidayet Yılmaz Sokak’taki Hasan Nail Canat Kültür Merkezi inşaatı tamamlandı. Öğrencilerin ücretsiz yararlandığı Kemalpaşa, Demirkapı ve Evren kapalı yüzme havuzları hizmete açıldı. Nostalji Bahçeleri’nden Ceviz Bahçesi de hizmete sunuldu. Yine Bağcılar Meydan’da açılan Dil Evi de Arapça ve İngilizce pratik yapılan merkez olarak yoğun ilgi görüyor. 2023 VİZYONUNA YÖNELİK PROJELER HIZ KAZANDIBağcılar, 2023 yılında tramvay ve metro hatlarıyla da ulaşım meselesini tamamen çözmüş olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde 2006 yılında Bağcılar 
- Zeytinburnu Cadde Tramvayıni hizmete sundu. 2013 Temmuz ayında da Olimpiyatköy - Başakşehir - Bağcılar Kirazlı - Otogar Metro Hattı’nı hizmete alındı. 18 km’lik Mecidiyeköy - Kağıthane - Alibeyköy - Mahmutbey Metro Hattı’nın sözleşmesi imzalanarak inşaatına 
başlandı. 2017 yılında hizmete alınması hedefleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hedef projeleri arasında 9 km’lik Bakırköy İDO - Bağcılar Kirazlı Metro Hattı da yer alıyor ve bu hattın 2017 yılında hizmete alınması hedefleniyor. Avrupa otobanı ve havaalanı aksı üzerindeki ilçede, kentsel dönüşüm ile otopark meselesi çözülmüş olacak. İSTOÇ, MASSİT, OTOCENTER, AUTOMALL ile İstanbul’da çok önemli bir yerde bulunan ilçe, bundan sonra adından daha fazla söz ettirecek. Bağcılar, 2023 Vizyon hedefi, “Kongre ve Ticaret Şehri Bağcılar” sloganıyla 2014 yılında da ulaşım, eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda da yatırımlara ev sahipliği yaptı.  

“2015 YILINDA DA EĞİTİME ÖNCELİK VERECEĞİZ”

Bağcılar Belediyesi’nin tüm kurum-kuruluş, STK ve ilçe sakinleriyle örnek bir yerel yönetim sergilediğinin altını çizen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı; “9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi kalite sertifikalarına layık görüldük. Bağcılarlı hemşehrilerime en güzel hizmeti en kısa sürede sunmak için çalışıyoruz.” dedi. Yerel Seçimler öncesinde vaat ettikleri projeleri 2014 yılında sırasıyla hayata geçirdiklerini ifade eden Çağırıcı, yeni yıl için de şunları ifade etti: “2015 yılında da eğitime öncelik vereceğiz. Kentsel Dönüşüm Projesi hemşehrilerimin de yine % 100 desteğiyle devam edecek. Istanbul Büyüksehir Belediyesi ile koordineli sürdürdüğümüz yatırımlarımız da devam edecek. Bu vesile ile de  İBB Başkanımız Sayın Kadir Topbaş'a tekrar  teşekkür ediyorum. İlçemizi daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2015, 12:07

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11