banner56

151 Kadın Lezzetli Yemeklerle Birbiriyle Yarıştı

Bağcılar'da Ramazan etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yemek yarışmasında 151 maharetli kadın, hazırladıkları yemek ve tatlılar ile yarıştı. İlk üçe giren kadınlara altın hediye eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yarışmaya katılan tüm kadınları tebrik ederek baharat takımı armağan etti

151 Kadın Lezzetli Yemeklerle Birbiriyle Yarıştı
Bağcılar'da Ramazan etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen geleneksel yemek yarışmasında 151 maharetli kadın, hazırladıkları yemek ve tatlılar ile yarıştı. Gurme Ayşe Tüter ve Hacı Abdullah Korun'un yer aldığı jüri, iftardan sonra birbirinden lezzetli yemek ve tatlıları tek tek tadarak puan verdi.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Puanlama sonucunda;

Hamur İşlerinde; Tuğba İnkaya domatesli Arnavut böreği ile birinci olurken, Dudu Bal, 
Sivas puf böreği ile ikinci, Zahide Aslanbay da Safranbolu fındıklı çörek ile üçüncü oldu.

Zeytinyağlı yemeklerde; Bahar Yılmaz Gaziantepusulü içli köfte ile birinciliği elde ederken, RahimeElif ÖzerAkçadağ usulü soslu üzüm yaprağı sarması ile ikinciliği, Aysel Tekşan da zeytinyağlı sarma ile üçüncülüğü elde etti. Ev yemeklerinde de Zarife Öztekin Malatya usulü yoğurtlu dut yaprağı sarma ile birinci oldu. Nezahat Öztaş Bitlis usulü katıklı dolma ile ikinci, Endam Adıgüzel Bayburtmantısı ile üçüncü oldu. Tatlılarda ise Gülbahar Karadaş kalem burma tatlı ile birinci, Songül Aydemir, gazete tatlısı ile ikinci, Havva Seyhan da bülbül yuvası ile üçüncü oldu.

Bağcılar Meydanı'ndaki Ramazan Etkinlik alanında düzenlen ödül töreninde konuşanBağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yemek yarışmasındaki amacın yöresel lezzetlerin yaşatılması, olduğunu ifade ederek, "Hanım kardeşlerimiz el emeği ile hazırladıkları yemek ve tatlıları sevgiyle pişirerek lezzet katmışlar. Yarışmaya katılan tüm kadınları tebrik ediyorum" dedi.

Jüri üyesi ünlü gurme Ayşe Tüter, kadınların büyük bir özen ile hazırladıkları yemek ve tatlıları seçerken zorlandıklarını belirterek, 151 kadının katılmış olmasının ayrı bir başarı olduğunu söyledi. Diğer jüri üyesi Hacı Abdullah Korun da 8-9 yıldır Bağcılar'daki yemek yarışmasında jürilik yaptığını ifade ederek, "Birçok ilçede düzenlenen yemek yarışmasına katıldım, ancak Bağcılar'daki bu yoğun ilgi diğer ilçelerde olmadı. Kadınların yemek yapma alışkanlıklarını geliştirip devam etmesi mutfak kültürümüz açısından çok önemli. Bağcılar Belediyesi'ni bu hassasiyetinden dolayı, hanım kardeşlerimizi de alakalarından dolayı kutluyorum" dedi.

Yarışmada birinci olan kadınlara yarım altın, ikinci olanlara çeyrek, üçüncü olanlara da gram altın hediye edilirken, yarışmaya katılan tüm kadınlara da baharat takımı armağan edildi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 12:01

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11