banner56

15 Temmuz’dan Etkilenen Kadın Ve Çocuklara Terapi

Bağcılar’da 15 Temmuz darbe girişimi sırasında büyük korku yaşayan kadın ve çocuklara terapi hizmeti veriliyor. Dört uzman psikolog tarafından yüz yüze yapılan terapi programlarında Bağcılarlılar sorunlarını ve sıkıntılarını paylaşıyor.

15 Temmuz’dan Etkilenen Kadın Ve Çocuklara Terapi
Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde 15 Temmuz gecesi yaşananlardan olumsuz etkilenen kadın ve çocuklara terapi hizmeti sunuluyor. Merkezde eğitim alan kursiyerler ile ilçe sakinlerine de Uzman Psikolog Fatma Lamia Ergül, Psikolog Nejla Avcı, Seda Taşkıran ve Psikoloji Danışmanı Esra Aydın randevu ile kadın ve çocuklara psikolojik danışmanlık hizmeti veriyor.
“STRES BOZUKLUĞUNA DİKKAT!”
Kadın ve çocuklar, başta aileleri ve çevreleri olmak üzere yaşamlarının her alanında karşılaştıkları büyük sorunlarla başa çıkmakta zorlanıyor. İlerleyen yıllarda sıkıntılarıyla yaşamaya başlayan insanlar, psikolojik destek almak zorunda kalıyor. Merkezde kursiyerlere bu amaçla psikologlar eşliğinde terapi hizmeti sunuluyor. Bunun yanı sıra 15 Temmuz tarihinde gerçekleşen hain darbe girişimi mağdurları da kendi istekleri doğrultusunda psikolojik destek alıyor. Darbe girişimi sırasında yaralanan gazilere ve ailelerine de ihtiyaç duyulması halinde travma sonrası stres bozukluklarına karşı terapi eğitimi veriliyor. Uzmanlar,  bu konuyla ilgili şunları ifade ettiler:
“Olaylar sırasında darbecilerin yaraladığı gazilerimiz ile yakınlarının psikolojileri olumsuz etkilendi. Yaptığımız görüşmelerde bazı çocukların sorun yokmuş gibi davranarak ailesinden uzaklaştıklarını gördük. Ergen yaştaki bazı çocuklar ise kimseyle muhabbet etmiyor veya muhatap olmak istemiyor. Bazı küçük çocuklar da hırçın ve gergin oluyor. Bu gibi sorunlar da iletişim sisteminin bozulmasına sebep olabiliyor. Özellikle o gece alçak uçuş yapan savaş uçaklarının gürültüsüyle korkan çocukların hala bu olumsuz etkiyi üzerlerinden atamadıklarını tespit ettik. Çocuklar da geceleri uyku bozukluğu yaşıyor. Herhangi bir gürültüden tedirgin olup kaygı duyabiliyorlar. Bu anlamda verdiğimiz terapi eğitimi çok faydalı oluyor.” şeklinde konuştular. Danışmanlar, bu sorunların altı ay sonra da devam etmesi halinde Travma Sonrası Stres Bozukluğu tanısı konularak ilaçlı terapide bulunulması gerektiğini belirttiler.
“DARBE GECESİNDE YAŞANANLAR ÇOK SAYIDA KADIN VE ÇOCUĞUN PSİKOLOJİSİNİ BOZDU”
Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’ni 2011 yılında hizmete sunduklarını hatırlatan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, hemşehrilerine aynı zamanda psikolojik terapi hizmeti verdiklerini de belirtti. Ailelerinde ve çevrelerinde sorun yaşayan kadın ve çocuklara yönelik verdikleri terapilerin çok faydalı olduğunu anlatan Çağırıcı, “İlçemizin huzuru için her türlü imkanı seferber ediyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında da büyük acılar yaşandı. Bu kalkışmadan belki en çok kadın ve çocuklarımız etkilendi. Alçak uçuş yapan savaş uçaklarının gürültüsü, tank, silah ve bomba sesleri, insanlarımızın şehit edilmesi gibi acı olaylar yaşadık. Uzman psikologlarımız, bu işgal kalkışmasından çok olumsuz etkilenen kadın ve çocuklarımıza terapide bulunarak rehabilite olmalarına katkı sağlıyorlar. Her türlü soruna karşı Bağcılar ailesi olarak birlikte çözüm buluyoruz. Allah bizlere bir daha böyle acı olaylar yaşatmasın.” diye konuştu.  

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2016, 11:30

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11