banner56

12.İzci Şurası’nda izcilere müjde

Ulusal ve uluslararası izcilik faaliyetlerinin en yoğun katılımla gerçekleştiği Bağcılar’da 12.İzcilik Şurası coşkulu geçti. İzciler, ‘Geri Dönüşüm” konulu sunum yaparken, izciliğe yeni adım atan minikler de İzci Yemini yaptı. Miniklerin okuduğu İzci Marşı da alkış topladı.

12.İzci Şurası’nda izcilere müjde
Bağcılar Belediyesi 12 İzcilik Şurası yoğun katılım altında yapıldı. Halk Sarayı’ndaki programda bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, izciliğin dil, din, ırk ve renk ayrımı gözetmeksizin gerçekleştirilen bir faaliyet olduğunu ifade etti. İzcilik faaliyetinin zamanı değerlendirmeyi öğrettiğini anlatan Çağırıcı, “İzci karşılaştığı sorunlar karşısında ayakta durabilen kişidir.” dedi.

“KEFKEN’DE YAZ VE KIŞ KAMPI MÜJDESİ”
Uluslararası kamplar dâhil izcilik faaliyetine en yoğun katılımın Bağcılar’da gerçekleştiğini vurgulayan Çağırıcı, bir de müjde verdi. İzmit Kefken’deki piknik alanına kalıcı tesisler inşa edeceklerini de belirten Çağırıcı, “İnşaatını tamamladığımızda önümüzdeki yıldan itibaren her yıl yaz ve kış kampları düzenleyeceğiz.” diye konuştu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise Başkan Çağırıcı’ya eğitime ve izciliğe yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.İzci Meclisi Başkanı Kemal Hürcan da, kendilerine emanet edilen çocuklara gözleri gibi baktıklarını belirterek, “İlçemizdeki600 yetimin bakımının sponsorluğunu izcilerimiz üstlendi.  Yetimlerle ilgili çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

“ÖĞRENCİLER GERİ DÖNÜŞÜM KONULU SUNUM YAPTI”
Programda“Geri Dönüşüm” adlı bir sunum yapan Ragıp Akım İlkokulu öğrencileri Fatih Duman ile Buket Avcı, geri dönüşüm sayesinde ülke ekonomisinin geliştiğini ve çevrenin temiz tutulduğunu anlattılar. Geri dönüşümün kullanım dışı kalan atıkların yeniden kullanıma kazandırılması anlamına geldiğini anlatan öğrenciler, “1 ton kullanılmış kağıdın geri dönüşümüyle 17 yetişkin ağacı kurtarabiliriz.” dediler.  Arkadaşlarına uyarıda bulunan öğrenciler, şişe, bidon, plastik tabak, bardak ve benzeri eşyaların geri dönüşüme girebildiğini de belirterek, kullanılan pilleri de atık pil kutusuna atmalarını istediler.

EKMEN İZCİLERİ UYARDI:”İNTERNETİ DİKKATLİ KULLANIN”
Akademizci Eğitim ve Koçluk Genel Koordinatörü Serkan Ekmen de internet kullanımı konusunda önemli uyarılarda bulundu. Sinevizyon eşliğinde konuşmasını sürdüren Ekmen, internet kullanırken başka işlerle uğraşmanın büyük tehlikelere yol açabileceğini örnekleriyle anlattı. Bir araştırmaya göre gençlerin her gün 7 saat internete girdiğinin belirlendiğini kaydeden Ekmen, “Ne iş yapıyorsak o işe odaklanmalıyız.” dedi. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bağcılar Şubesi Başkanı Mustafa Arslan da madde bağımlılığı ile mücadele konulu söyleşide bulundu.

“MİNİKLERİN İZCİ YEMİNİ, İZCİ MARŞI ALKIŞ TOPLADI”
İlerleyen dakikalarda, 20 kişilik izci grubu seslendirdikleri İzci Marşı ile salonu coşturdu. İzci Ayça Pınar ile arkadaşlarının seslendirdiği “Sabahleyin erken kalk” şarkılara eşlik eden davetliler, İstanbul Ticaret İlkokulu öğrencilerinin “İzci Yemini” de alkışladı. Programa İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.  

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2016, 12:20

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11