banner56

Sarıyer Akademi Yeni Öğrencilerini Açıkladı

Sarıyer Akademi’ye kabul sınavının sonuçları bugün Sarıyer TV’nin, Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nde yaptığı canlı yayın ile açıklandı. Günlerdir heyecanla bekleyen öğrenciler, velileri ile birlikte ekran başına kitlendi. 740 öğrenciye ücretsiz eğitim veren akademi artık; yüz yüze ve uzaktan eğitimin bir araya getirildiği ‘hibrit’ sistemle, 700 öğrenciye daha ulaşacağının müjdesini verdi. Toplam başvurunun 2585 olduğu sınav ile bu yıl Sarıyer Akademi’de 1440 öğrenci eğitim görebilecek.

Sarıyer Akademi Yeni Öğrencilerini Açıkladı

Sarıyer Akademi 2021-2022 yılının kazanan öğrencilerini Sarıyer TV’den yapılan canlı yayın ile duyurdu. İsimlerinin açıklanması ile mutluluklarını aileleriyle paylaşan çocukların coşkusu görülmeye değerdi. Toplantıya Sarıyer Akademi’de eğitim veren tüm öğretmenler ve pandemi nedeniyle az sayıda veli ve öğrenci katıldı. Konu eğitim olunca her aşamasını büyük bir titizlikle takip eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de aralarında bulunduğu toplantıda geçmişte ve günümüzde Türk gençlerinin ulaşmış oldukları önemli başarılara değinildi. Yaptığı konuşma ile öğrencilere ve velilere seslenen Başkan Genç, “Milli Eğitim Bakanlığı ile yarışmak gibi bir imkânımız yok ama kurumun bizim kurslarımıza ihtiyaç duymadan eğitimi kaliteli hale getirebilmesini isterdim. Ama olmuyor. Biz de o yüzden elimizden geldiğince bu işin ucundan tutmaya çalıştık ve Sarıyer Akademi’yi oluşturduk” dedi.

Sarıyer Haber Gazetesi / Nurettin Koç

“ÇOCUKLARIMIZI DAHA İLERİYE GÖTÜRMELİYİZ”

Kendisini velilerin arayarak online derslere katılamayan çocuklarının olduğunu söylediklerini ifade eden Başkan Genç, "Bu durum bizler için bir zulümdür” dedi. Genç konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Ben çocuklarımızın bizim gençliğimizde yaşadığı sıkıntıları yaşamalarını istemiyorum. Bu ülke çok zor dönemlerden geçerek bu günlere geldi. Bizim çocuklarımız dünyayı tedavi edecek aşıyı buldu. Bugün iki Türk ismin bulduğu aşı ile Covid – 19 tedavi ediliyor. Benim sizlerden isteğim şu sevgili anne babalar, bu toplum eğitim olmaksızın, birlik beraberliğini kaybediyor olmanın önüne geçemezse zor günler bizi bekliyor demektir. Bu çocukların elinden tutmazsak yarın çok farklı şeyler olacak. Dünyanın en iyisi olmak, örnek olmak için bu çocukları daha ileriye götürmemiz lazım”

“BİZİM DÜŞÜNEN GENÇLERE İHTİYACIMIZ VAR”

Genel hatları ile Sarıyer Akademi’de yürütülen eğitim sisteminden söz eden müdür Sami Görey; akademi de başarıya nasıl ulaşıldığına, canlı derslere, dijital içeriklere değindi. İnternet tabanlı eğitim sisteminin doğru kullanıldığı zaman çok verimli sonuçlar doğurabileceğinin altını çizen Görey, konuşmasında şu başlıklara değindi: “Ülkenin üretebilmesi gerekiyor. Bunun için de düşünebilen gençlere ihtiyaç var. Biz öğrencinin düşüncelerini hayata geçirebilmesi adına onların tasarım yapabileceği, yazılım yapabileceği ve ürün olarak çıktı alabileceği ortamı sağlayacağız. Başkanım daha çok öğrenciye ulaşmamız gerektiğini söyledi ve böylece hibrit eğitim sistemine geçmeye karar verdik. Akademi artık 7 gün boyunca çalışacak. Sarıyer Akademi’de çocuklar eksiklerini görüyor, değerlendirmelerini yapıyor ve online olarak istediği her an derslere erişebiliyor. Hibrit eğitim sistemi ile ders almaya başlayacak olan 700 öğrencimiz de Akademi imkanlarından sınırsız şekilde yararlanabilecek.”

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2021, 18:23

Nurettin KOÇ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11