banner56

Öğremciler 15 Temmuz' u Öğrenecek

Bağcılar’daki okullar, 2016-2017 eğitim-öğretim sezonuna Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen program ile “Okula Merhaba” dedi. 15 Temmuz Şehitleri’nin anıldığı programda, ilçedeki ihtiyaç sahibi öğrencilere 6 bin adet çanta ve kırtasiye malzemesinin dağıtımı yapılırken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da ders kitapları verildi.

Öğremciler 15 Temmuz' u Öğrenecek
 Tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar’da da yeni eğitim ve öğretim sezonu heyecanı yaşandı. Nene Hatun İlkokulu’ndaki törende 15 Temmuz işgal girişimi sinevizyon ile yeniden gözler önüne serildi. AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ile Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı 15 Temmuz’un bir işgal girişimi olduğunun altını çizdi. Bağcılar’daki okullar zilin çalmasıyla birlikte yeni eğitim dönemine başladı.

Okula merhaba programı, 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı video gösterisiyle başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile 15 Temmuz Demokrasi Marşı okundu. Bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, oğlunu ortaokula kaydettiğini ve iki evladının da üniversite eğitimine başladığını söyledi. İlçede 200 bin öğrencinin eğitim gördüğüne dikkat çeken Kaynarca, bu rakamın birçok vilayetin nüfusundan fazla olduğunu belirterek, “Bağcılar’a yapılan eğitim hamlesi çok önemli. Okulların dış cephesi yapıldı. Spor salonları inşa ediliyor. Başkanımız Lokman Çağırıcı ile İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Yılmaz, idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

“BİR DAHA 15 TEMMUZLAR YAŞAMAK İSTEMİYORUZ”

2002 yılından itibaren ülkenin başta eğitim olmak üzere hemen her alanda geliştiğinin altını çizen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da bu gelişmeden Türkiye düşmanları ile içerdeki hainlerin rahatsız olduklarını kaydetti. Milletin Suriyelilere ensar olmasından da rahatsızlık duyulduğunu vurgulayan Çağırıcı,  “15 Temmuz’da bu ülkenin kalkınmasına ve geleceğine kurşun sıkmaya çalıştılar. Hainler işgal hareketine kalkıştılar. Ancak yüce Yaradan ile bu milleti hesaba katmadılar. 15 Temmuz bu ülkenin yeniden dirilişine vesile oldu. Bir daha 15 Temmuzlar yaşamak istemiyoruz.” şeklinde konuştu.  Eğitime yönelik yatırımları da dile getiren Çağırıcı, okulların dış cephe kaplamasını yaptıklarını, spor salonları inşa ettiklerini ve temizliğini yaptığını anlattı. Kapalı yüzme havuzları inşa ettiklerini de anlatan Çağırıcı, ilçenin yeni okullara kavuşmasıyla eğitim kalitesinin daha da artacağına vurgu yaptı. 

“AKLINIZI VE ZAMANI İYİ KULLANIN”

Öğrencilere öğütte bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise akıl ve zamanı iyi kullanmalarını istedi. 15 Temmuz’da aklını kiraya veren hainlerin millete silah doğrulttuğunu anlatan Yılmaz, ancak halkın ölüm kusan tanka ve uçağa rağmen demokrasisine sahip çıktığını anlattı.

17 yaşından küçük şehitlerin isimlerini anan Yılmaz, vatanın gençlere emanet olduğunu vurgulayarak, “Bizler aklımızı, vicdanımızı bir kişiye veya gruba teslim etmedik. Vatan haini Fetullahçı Terör Örgütü’ne en büyük tokat 15 Temmuz’da vurulmuştur.” dedi.  Nene Hatun İlkokulu Müdürü İsmail Uçar ise geçmişin tecrübesinden ve geleceğinden yararlanarak yeni projelere yöneleceklerini ve bilgi dolu nesil yetiştireceklerini belirtti.

“6 BİN ÖĞRENCİYE KIRTASİYE MALZEMESİ DAĞITILDI”

Öğrenciler protokolün ders zilini çalmasıyla birlikte 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini taşıyan sınıflarındaki yerlerini aldı. Programda ayrıca Kaynarca, Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ihtiyaç sahibi öğrencilere okul çantası ile kırtasiye malzemesi dağıtırken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen kitaplar da öğrencilere verildi.

“ÖĞRENCİLER İLK GÜN HEYECANINI EĞLENEREK YENDİ”

Minikler palyaçolar eşliğinde şişme oyun gruplarında bolca eğlenerek okulun ilk günü yaşadıkları heyecanı yendiler. Programa ayrıca İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı, 15 Temmuz şehidi Adil Büyükcengiz’in ablası Ayşegül Büyükcengiz’in yanı sıra öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. 

Kaynakl: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA(

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2016, 16:28

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11