banner56

Koruyucum Olur Musun?

“Barınağa gelen ve benim arkadaşlarımı sahiplenen kişilerin gözlerine hep kendimi sokmaya çalışıyordum çünkü kimse beni cinsimden, rengimden, ismimden hatta gözlerim yüzünden bile sahiplenmek istemiyordu.” Bu sözler ortaokul öğrencilerinin kaleminden satırlara döküldü. Defne Savaş ve Ece Lal Özyaman, barınaklardaki binlerce sokak hayvanının sıcak yuva beklediğine dikkat çekerek bir TUBİTAK projesi geliştirdi. Tatil zamanlarında ya da pandemide kendilerine arkadaş olarak alınıp sonra da terkedilen hayvanların yaşadığı duyguları öyküleştiren çocukların projesi final için yarışıyor.

Koruyucum Olur Musun?

Sokak hayvanları sadece açlık ve bakımsızlıktan değil, maalesef insanlardan gördükleri şiddet yüzünden de hayatını kaybediyor. Hayvanlara yönelik eziyet, istismar, öldürme gibi eylemlerde hapis cezasını öngören Hayvan Hakları Yasası’ndan hâlâ ses yok... Hayvanseverler uzun zamandır bu yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine gelmesini beklerken, İTÜ GVO. Özel Dr. Natuk Birkan Ortaokulu’ndan hayvansever iki öğrenci Defne Savaş ve Ece Lal Özyaman Fahri “Hayvan Koruyuculuğu / Evlat Edinme” ile ilgili bir TÜBİTAK projesi geliştirdi ve bölge üzerinden proje kabul edildi.

Sarıyer Haber Gazetesi / Nurettin Koç

Öğrenciler proje kapsamında "Barınaktaki Bir Hayvanın Gözünden Dünya" temalı 'Koruyucum Olur Musun?' isimli bir kısa öykü yazarak duygularını ifade ediyor. Öyküde, barınakların insafsızca terk edilen köpeklerle dolu olduğunu, hediye diye alınan ya da bir şekilde sahiplenilen yüzlerce hayvanın sokaklara terk edildiğini anlatan cümleler dikkat çekiyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2021, 14:21

Nurettin KOÇ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11