banner56

Gençlik Eğitim Merkezi Yeni Binasında

Okul çağındaki çocuk ve gençlere eğitim desteğini arttırarak sürdüren Sarıyer Belediyesi, yıllarca Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi'nin kullanımına sunulan ve uzun yıllar sağlık hizmeti veren binayı yapılan onarım sonrasında Sarıyer Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) olarak hizmete açtı.

Gençlik Eğitim Merkezi Yeni Binasında

Eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle çalışmalarını sürdüren Sarıyer Belediyesi, okul öncesinden başlayan eğitime destek çalışmalarını üniversite sıralarına kadar devam ettiriyor. Verilen hizmetler ile Sarıyerli çocuk ve gençler, seçkin okullarda kaliteli bir eğitim alarak hayata hazırlanıyor. Bu amaçla oluşturulmuş, sosyal çalışmalar alanında özgün ve örnek bir proje olan Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) de 11 şubesiyle farklı mahallelerde hizmet vermeye devam ediyor. Daha önce küçük bir binada eğitim veren Sarıyer Merkez SAGEM şubesi, daha önce Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi tarafından kullanılan binada hizmet vermeye başladı. Pandemi dolayısıyla açılış töreni yapılamasa da Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar, MEF Üniversitesi Rektörü Muhammed Şahin, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, meclis üyeleri, muhtarlar ve okul müdürlerinin katılımıyla temsili bir kurdele kesimi gerçekleştirildi.

EĞİTİM MERKEZLERİNE İHTİYAÇ VAR

İç ve dış onarımı yapılan binanın açılışını yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, eğitime verdiği desteği bir kez daha belirterek, "Eğitim sistemimize bir basamak daha koyuyoruz. Sırası geldiğinde etkinliğini yapabilmesi için, ders çalışabilmesi için, çeşitli sosyal etkinliklerde bulunması için çocukların içinde bulunduğu durum tespit edilip, onların ihtiyaçlarına göre bu merkezi açtık. Pandemi süreci burada öğrenci yoğunluğunu etkileyecek ama biz de çalışma saatlerini daha çok uzatarak bu sorunun üstesinden gelmeye çalışacağız. Bu süreçten en çok çocuklar etkilendi çünkü yeterince eğitim alamadılar. Şuan eğitim merkezlerine ihtiyaç var” dedi.

HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ

Ek bina olarak kullanılan hastanedeki birimlerin Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledilmesinin ardından boşalan bina SAGEM şubesi olarak kullanıma açıldı. 7-14 yaş arası gençlere hizmet veren merkezde; 1 kütüphane, 2 derslik ve etüt odası, 1 bilgisayar sınıfı, 1 psikolog odası, 1 toplantı odası,1 çok amaçlı atölye salonu ve koordinatörlük bulunuyor.

BİR YILDA 6 BİN 112 ÖĞRENCİ YARARLANIYOR

2009 yılında Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in talimatı ile ilçede yaşayan çocuk ve ailelere, eğitsel ve sosyal alanda destek olmak amacı ile kurulan SAGEM, öğrencilere temel ders eğitimlerini müfredata uygun olarak vermektedir. Bir yıl içerisinde 11 şubede yaklaşık 6 bin 112 öğrenciye hizmet veren merkezde; Matematik, Türkçe, fen bilimleri, sosyal bilgiler, okuma yazma, İngilizce, bilgisayar, atölye çalışmaları, çocuk hakları atölye çalışması, spor etkinliği, görsel sanatlar müzik eğitimi ve yaratıcı drama dersleri veriliyor. Çocukların yanında yetişkinlere ve ailelere yönelik de çalışmalar yapan SAGEM’de; Kadın Sağlığı Eğitimi (TAPV), Anne Destek Programı (AÇEV), Hayat Dolu Buluşmalar (AÇEV), okuma-yazma eğitimi (AÇEV), müzik – bağlama eğitimi, açık öğretim dersleri, yabancı dil eğitimi, resim, spor, bilgisayar eğitimi ve seminerler de yapılıyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2020, 19:26

Nurettin KOÇ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11