banner56

Enderunlu Öğrencilerin Başarısı

İlkokul 3. ve 4. Sınıf öğrencilere yönelik ikincisi düzenlenen ‘Var mısın Akıllım Zeka Oyunları Turnuvası’na katılan öğrenciler ter döktü. Kıyasıya yarışan Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencileri değişik kategorilerde dereceye girerek ödüle layık görüldüler.

Enderunlu Öğrencilerin Başarısı
 Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Beyin Takımı’nın İlkokul 3. ve 4. Sınıf öğrencilere yönelik olarak ikincisini düzenlediği “Var mısın Akıllım Zeka Oyunları Turnuvası” çekişmeli geçti.

Bağcılar Times Haber Merkezi
 
Öğrencilerin matematiğe ısınması ve zekalarını geliştirmesi amacıyla Silence İstanbul Hotel’de düzenlenen turnuvaya 460 yarışmacı katıldı. Öğrenciler yarışmalarda problem çözme, sistemli akıl yürütme ve çok yönlü düşünme becerilerini sergilediler. Tek aşamadan oluşan yarışmada 3. ve 4. sınıflardan 5’er öğrenci katıldı. Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi de turnuvada 10 öğrenci ile temsil edildi. Yarışlar sonunda 4. sınıf kategorisinde Ahmet Feyyaz Ünlü İl 3’üncüsü, aynı kategoride Mehmet Büber il 5’incisi olurken, 3’üncü sınıf kategorisinde ise Sergen Yamaç Doğrugiden il 7’inciliğini elde etti. Turnuva sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.


“ÖĞRENCİLER ANALİTİK DÜŞÜNME BECERİLERİNİ GELİŞTİRİYOR”

Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nin önemine dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, turnuvaların öğrencilerin bilgi ve tecrübelerini geliştirdiğini belirterek, “Öğrenciler, yarışlarda yaşıtlarıyla eğlenirken analitik düşünme becerilerini de geliştiriyor. Turnuvalarda ter döken tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Dereceye giren ve başarıya ulaşan öğrencilerimizi kutluyorum.” dedi.
 
 
Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 10:39

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11