banner56

Çocukların ankete verdiği cevaplar herkesi şaşırttı

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri’nde eğitim gören öğrencilere “Sizce çocuk olmak nedir?” diye soruldu. Anket sonunda güldüren ve bir o kadar da şaşırtan cevaplar ortaya çıktı. Çocuklardan kimi “Ay dedenin konuştuğuna inanmak” kimi de “Bayramlarda bol bol şeker yiyip diş çürütmektir” dedi.

Çocukların ankete verdiği cevaplar herkesi şaşırttı
Bağcılar Belediyesi tarafından öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirmesi ve yeteneklerini geliştirmesi amacıyla 10 yıl önce hizmete sunduğu Bilgi Evleri’nden bu yıl 42 bin 699 öğrenci yararlandı.

16 Bilgi Evi’nde ilk yardımdan karikatüre, bilişimden Osmanlıcaya kadar 64 kulüpte eğitim gören öğrencilerle eğlenceli anketler de yapılıyor. “Uçuk-kaçık benzetmeler de var güldüren yorumlar da” Eğitmenler tarafından seçilen bir soru üzerinden hem öğrencilerin keyifli dakikalar geçirmesi sağlanıyor hem de düşüncelerine yönelik ipuçları elde ediliyor. Yaşları 8 ile 14 arasında değişen kursiyerlere “Sizce çocuk olmak nedir?” diye sorularak aklından geçen her neyse çekinmeden söylemesi istendi. Çocukların verdiği cevaplar hem aileleri hem de eğitmenleri şaşırttı. Cevaplar arasında uçuk-kaçık benzetmeler de var güldüren yorumlarda. İşte “Sizce çocuk olmak nedir?” sorusuna verilen cevaplardan dikkat çekenler: Ay dedenin gerçekten konuştuğuna inanmaktır Telefonun başından kalkmayıp ders deyince oflamaktır Öğretmen sözlüye kaldırmasın diye arkadaşının arkasına saklanmaktır Matematik problemlerinden kaçmak yerine onları kovalamaktır Bayramlarda bol bol şeker yiyip diş çürütmektir Anne sözü dinlemeyince hasta olmaktır Dondurma alırken soğuk ve kırılmamış olsun diye alttan seçmektir Karnede zayıf olursa ayvayı yemektir Akşam bir türlü yatmayıp sabah bir türlü kalkmamaktır Dünyada herkesin Türkçe konuştuğunu sanmaktır Hayallere dalıp zamanın farkında olmadan saatlerce oyun oynamaktır Saatlerce çizgi film izlemek Hayallerin ulaşılmaz ve güç olduğunu bile bile hayal kurmaktan vazgeçmemektir Bazen kardeşleri kıskanmaktır Sokakta oyun oynarken dizini kanatıp ağlayarak eve dönmektir.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2018, 10:32

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11