banner56

Bilgi Evi Öğrencileri Bilgi Yarışmasında

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri arasında düzenlenen Türkçe, İngilizce, Genel Kültür,Matematik,Fen ve Sosyal Bilimler alanında başarılı olarak dereceye giren öğrenciler kupalarına kavuştu.

Bilgi Evi Öğrencileri Bilgi Yarışmasında
 15 Bilgi Evi’nden 270 öğrencinin kıyasıya yarıştığı Bilgi Yarışması’nda 108’i finale kaldı. 3. ve 8. sınıflar arasındaki yarışmalarda 6 Bilgi Evi’nden toplam 54 öğrenci kendi kategorilerinde dereceye girerek kupa almaya hak kazandı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri arasında düzenlenen bilgi yarışması kıyasıya yarışlara sahne oldu. 3. ve 8. sınıflar arasında değişik kategorilerde düzenlenen yarışmalarda ilk üçe giren öğrenciler kupalarını Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’dan aldılar.
İlçedeki 15 Bilgi Evi arasında düzenlenen yarışmalarda öğrenciler bilgilerini ortaya koydu. Türkçe, İngilizce, Genel Kültür, Matematik, Fen ve Sosyal Bilimler dalında yöneltilen sorulara cevap veren öğrenciler arasında 3. ve 8. sınıflardaki kategorilerde finale kalan Bilgi Evleri belli oldu. Finale kalan Bilgi Evleri arasındaki yarışlarda daha çok soru cevaplayan Bilgi Evleri ipi göğüsledi. Buna göre, 3.sınıflarda 1’inci Ertuğrul Gazi, 2’inci Fevzi Çakmak ve 3’üncü de Yüzyıl Bilgi Evi oldu. 4. sınıflarda ise 1’inci Fatih, 2’inci Kazım Karabekir ve 3’üncü de Kemalpaşa Bilgi Evi oldu. 5. sınıflarda da 1’inci Yenigün, 2’inci Çınar ve 3’üncü de Hürriyet Bilgi Evi oldu. 6. Sınıflardaki yarışmada da 1’inci Fevzi Çakmak 2’inci Yüzyıl ve 3’üncü de Kemalpaşa Bilgi Evi oldu. 7. Sınıflardaki yarışmada ise 1’inci Fevzi Çakmak, 2’inci Yüzyıl ve 3’üncü de Çınar Bilgi Evi olurken, 8. Sınıflar arasında ise ilk üçü Yüzyıl, Ertuğrul Gazi ve Mahmutbey Bilgi Evi paylaştı.

“TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ KUTLUYORUM”

Dereceye giren Bilgi Evi öğrencileri, Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Müzesi’nde düzenlenen törende kupalarını Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın elinden aldı. Yarışmalarda 270 öğrencinin ter döktüğünü kaydeden Başkan Çağırıcı çekişmeli geçen yarışlarda 108’inin de finale kaldığını hatırlattı. Yapılan final neticesinde 6 Bilgi Evi’nden toplam 54 öğrencinin başarıya ulaştığını ifade eden Çağırıcı, şöyle konuştu:

“Yarışmada ter döken tüm öğrencilerimizi başarılı olarak kabul ediyoruz. Önemli olan yarışmalara katılıp çaba göstermektir. Kupa kazanamayan öğrencilerimiz üzülmesin. Daha çok çalışarak başarıya ulaşılacağına inansınlar. Bizim de amacımız onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır. Öğrencilerimizin bilgi, deneyim ve kabiliyetlerinin yarıştığı yarışmaların önemini biliyoruz. Bu anlamda tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum.”

İlçede 17 Bilgi Evi’nde 50 bin öğrencinin eğitim aldığını da hatırlatan Çağırıcı, amaçlarının 22 mahalleye de Bilgi Evi inşa etmek olduğunu sözlerine ekledi. Program sonunda Çağırıcı başarılı öğrencilere kupalarını verdi.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)



Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 16:01

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11