banner56

İlk Avrupalılar esmermiş!

7 bin yıl önce yaşamış Avrupalıların sanıldığından daha koyu tenli, koyu renk saçlı ve mavi gözlü olduğuna işaret eden bir genetik araştırmanın sonuçları Nature dergisinde yayımlandı.

İlk Avrupalılar esmermiş!
   İspanya ’da yapılan araştırma, günümüzden 7000 yıl önce Avrupa kıtasında yaşayan insanların nasıl bir görünüme sahip olduklarını ortaya koydu. Buna göre o dönemde genellikle mavi gözlü ve koyu tenli olan Avrupalılar avcılık ve toplayıcılıkla yaşamlarını sürdürüyordu. Barcelona Evrimsel Biyoloji Enstitüsü tarafından yapılan araştırmalar Nature dergisinde yayımlandı.


Araştırma ekibinden Doktor Carles Lalueza-Fox, Avrupalıların tenlerinin renginin yıllar içerisinde açıldığını, eski Avrupalıların koyu tenli olduğunu söyledi. 2006'da Kuzey İspanya’da bir mağarada bulunan toplayıcı-avcı Avrupalı iskeletleri üzerinde çalışan ekip, DNA’lar üzerinden eski Avrupalıların yaşamlarına dair bulgulara ulaştı. Ekip, eski Avrupalılara genetik olarak en çok benzeyenlerin İsveç ve Finlandiyalılar olduğunu ortaya koydu. Doktor Lalueza-Fox eski Avrupalıların gözlerinin mavi olduğunun bilindiğini ancak koyu tenli ve koyu saçlı çıkmalarının kendileri için bir sürpriz olduğunu söyledi. Bilim insanları Avrupalıların 45 bin yıl önce Afrika ’dan Avrupa’ya göç ettiğini düşünüyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11