banner56

Dört yaşındaki Marwan Suriye sınırını böyle geçti

Suriye’deki iç savaştan komşu ülkelere kaçan insanların sayısı giderek artarken, Ürdün-Suriye sınırında önceki gün çekilen fotoğraflar dünyayı şok etti.

Dört yaşındaki Marwan Suriye sınırını böyle geçti
 Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCHR)’da görevli Andrew Harper’ın Twitter’da paylaştığı, Suriye-Ürdün sınırında çölü yürüyerek geçen dört yaşındaki Marwan’ın fotoğrafı kanlı iç savaşın geldiği noktayı gösteriyor. 

Umutsuzluktan ya da elinde taşıdığı çantanın verdiği ağırlığın yorgunluğundan olsa gerek, sınırı geçerken ailesinden kopup en geride kalan küçük Marwan’ın fotoğrafı tüm dünyada kısa sürede yankı bulurken, dört yaşındaki küçük Marwan, BM görevlileri tarafından sınırı kucakta taşınarak geçtikten sonra ailesi ile yeniden buluşturuldu.

UNCHR’ın resmi fotoğrafçısının yayınladığı fotoğraflarda ise Marwan’ın sınırı geçtikten sonra annesinin elini tutup yürürken görüntüsü yer aldı.



Guardian gazetesi, Marwan’ın ailesinin Ürdün sınırına yaklaştıklarında heyecanlanarak daha hızlı hareket ettiklerini, bu sırada küçük oğulları Marwan’ın ailesinden 20 adım geride kaldığını belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11